Home

När plantera kärleksört

deras blandning av humus, torv och jord i lika delar med tillsats av aska. Höjden och bredden på konen är inte mindre än 20 cm, men i allmänhet desto mer desto bättre. Ovanför lägger jag fast ihop fågeldropp över ytan av högen.Min brorson med hans familj odlar olika sorter - från tidigt mogen till sent mogen, och alltid på vårt matbord är vår favoritfat med potatis odlad utan användning av gödningsmedel. Men de hatade skalbaggarna måste fortfarande förgiftas med gifter, men detta är en ytbehandling, det når inte knölarna, det förångas i luften. Vi hoppas åtminstone det. Från ogräs - en hackare (det är svårt, men miljövänligt) och en bakomgående traktor med en kultivator, som också används för att hyra potatisbäddar - vår "prins" älskar lös jord.I. SEREGINA, professor vid avdelningen för jordbruksvetenskap, biologisk kemi och radiologi, Moskva. KL. Timiryazeva

Sticklingar av kärleksört - YouTub

 1. Spudar regelbundet upp de växande buskarna. I slutet av juni, när barnen kom för att besöka mig i dacha, bestämde jag mig för att behandla dem med färsk potatis. Jag gick till den experimentella sängen, grävde upp flera buskar och var väldigt glad - i hålen fanns starka rena knölar. Tja, det betyder att resten av plantorna kan skördas. Min familj är stor, och all denna tidiga skörd gick, som de säger, med ett slag.
 2. eralgödsel i packpåsarna för lövförband och bestämde noggrant hur, vad och när de skulle användas.
 3. Nästa år, 2017, början på sommaren var kallt, med långvariga regnar som började i juli steg temperaturen inte. Som ett resultat var skörden
 4. Parmantier tog hand om människors liv, så han fick en publik med konungen, Marie Antoinette. Jag gjorde ett ovanligt jobb: Jag tog potatisblommor till bollen och presenterade dem som en present och en dekoration för drottningen. Parmantier hoppades att inspirera sin höghet med sin idé att hjälpa de svältande människorna, men som svar hörde han: "Om människor inte har tillräckligt med bröd, låt dem äta kakor." Därefter uppmanade den underbara druggisten att känna priset för mänsklig nyfikenhet, uppmanade kungen att skydda för att skydda sin trädgård mot tjuvar. Det var bara nödvändigt att tillkännage allvarliga påföljder för stöld av potatisknölar, eftersom de flesta bönder hade spelintresset att prova en grönsak som de kunde så allvarligt straffa. Resultatet överträffade förväntningarna: potatis spred överallt och blev det andra brödet.
 5. Därför tog jag under 2016 material för plantering på flera platser - från bekanta trädgårdsmästare och på marknaden. En del av potatisen var mycket stor, innan jag planterade klippte jag den och läste i tidningen hur man gör det rätt. Den andra delen är liten, slapp, men med starka vita groddar.
 6. Vid plantering måste ett viktigt villkor följas: om vädret är torrt och det finns lite fukt i marken är det nödvändigt att spruta vatten från en vattenburk på gram på 100 på stolons.
 7. Rullande, vatten tvättar lite sidorna av sängarna och skyddar knölarna från att bli gröna. Och om flitigt och högt spudar växterna, rusar vattnet ner, kommer att tvätta bort jorden, utsätta den övre äggstocken och det blir grönt.

Jag gräver ett hål med ett djup av minst 17-20 cm med en spade (potatis blir kallare än pilat upp på toppen). Något somnar brunnarna och strö på toppen av en blandning av aska och nitroammofoski. Sedan rake nivån jämna ut sängarna, leder dem över (!) Sängarna. Som ett resultat blir gödselmedlet djupare och sängarna ser estetiskt tilltalande ut. Och jag hoppas bara på framtida regn, som kommer att blötlägga gödselgranuler och leverera den till rötterna.Plantorna från lådan togs snyggt ut tillsammans med jordkloddar och placerades försiktigt i hålen. Sedan stänkte jag plantorna lite (jag lämnade alla löv i naturen - du kan inte röra vid dem just nu!) Och vattnade det väl.

Video: Sedum x hybrida - Kärleksört 'Purple Emperor': Vinterväxter, Gröna

Innan blommande växter (särskilt nya sorter för att säkerställa maximal produktivitet) gödsla med en lösning av en blandning av häst och hönsgödsel med sapropel (ett paket 200 liter vatten) med obligatorisk tillsättning av Ekstrasola eller Baikal EM-1 (jag insisterar 1 -2 dag) - för 3 l komposition på busken efter regn eller vattning.Men på hälften med Lupin var de mycket. Detta faktum väckte förresten mig, men jag fortsatte att beundra med ecstasy min potatisplantage. När man odlar jordgubbar så vill man inte alltid att de ska växa ut nya plantor. Det går utmärkt att ta bort de nya plantorna innan de har fått rötter. Hantera de rotlösa plantorna som örtartade sticklingar Sedum är ett stort släkte som kännetecknas av tjocka och köttiga blad. På våren skjuter de rosettformade skotten förväntansfullt upp ur marken, med en kraft som är typisk för växtens vitalitet. Under sommaren växer sig plantan allt frodigare och på 40-50 centimeters höjd utvecklas de stora blomsamlingarna, med en oändligt mängd små ljusgröna knoppar i toppen av skotten.Från 20 grävde buskar en hink potatisorter Lilac. Även om vita mongrel-sorter gav ett mycket större utbyte. Samma problem var med Lila Majestät. Vad är anledningen?

Kärleksört (Hylotelephium telephium) tillhör släktet fetbladsväxter och har köttiga grågröna eller blågröna blad. De små stjärnformiga blommorna sitter tätt och syns ofta i rosa och rödvioletta nyanser, men finns även i vita och gula färger. Alla sönderfall täckte marken med ett plattblad. Från kanterna av trädgården sängar mycket, så de två extrema raderna täcks bra, men med medelvärdet måste tinker. Plantera så här. Tillvägagångssättet vid planteringen är detsamma oavsett sort. Blåbär producerar mer bär om den beskärs lite varje år när busken etablerat sig. Ta bort en eller ett par gamla grenar..

Fler tjuvar visade sig inte. På hösten samlade vi bara en stor skörd, alla knölarna var stora, utan hålrum! Jag valde frödelen, bestämde mig för att arbetet med att ändra sorten var gjort, du kan använda denna sort i flera år. Men det visade sig inte allsEftersom vi inte berikade jorden med gödsel under en längre tid, och den är också tung (lera), minskade avkastningen från år till år, potatisarna var mindre. En gång, efter plantering, lämnade jag ungefär en halv hink med utsädespotatis - vanligt, grunt, slavt. Var ska jag säga det? Jag tog den och lägger den i en väska vid den väg som sommarinvånarna går: om någon inte har tillräckligt med sina egna, kanske den här kommer att komma till nytta?Men där där senapet låg i gångarna utan beskärning, var det nödvändigt att lida en hel del. Här fortsatte hon att växa, höja sitt "huvud" vertikalt. På platsen med de sena sorterna av potatis var allting inte smidigt. Medan potatisen är mogen har senapet blivit starkare, och klippning stod för en mycket stor volym inte riktigt grön massa. I det ögonblicket, självklart, kände jag mig lite ledsen för att ha kontaktat henne.

I början av september började som förväntat gräva upp grödan, vilket visade sig vara ganska generös. Alla torkade, avlägsnas för förvaring. Och när hon började använda denna potatis visade det sig att det här var en olägenhet: från utsidan ser många knölar helt vanligt ut, och köttet, när det är skuren, är också bra - vit, saftig. Här är bara några av potatisarna i mitten finns några bruna fläckar, ibland även med hål. Det är med all sannolikhet rutt. Men var kom hon ifrån? Vad var orsaken till hennes utseende? Kanske är det faktumet att det var lite regn på sommaren och jag vann inte potatisen?Och till alla bönder vill jag vilja visa så mycket som möjligt uppfinningsrikhet och insatser på vägen till rika skördar. Var inte rädd för att fylla stötarna på nya metoder, det viktigaste är att inte ge upp, inte att dra sig tillbaka tills du uppnår ett resultat. Inte konstigt att de säger: Den som verkligen vill leva är inte så lätt att vinna! Plantera is a fun planting and farming game in which you must plant a variety of different plants and trees and raise your very own animals. Each item you plan produces resources and gold that you can..

Classical Music Home > LIND, Lillemor: Hjortronblom och kärleksört. Nar jag vilar 00:02:50. Morgonkarlek Senap växer väl där, stör inte potatis, blommar och när det är dags att gräva potatis finns det redan mogna lådor frön på den.Knölarna innehåller redan alla nödvändiga ämnen för den initiala tillväxten. Men det finns ett antal tekniker som bidrar till effektivare groning och att få en större gröda. Bland de vanligaste - bearbetning av ask, mineralgödsel och biostimuleringsmedel.Min övning har visat att ju mer tyngdplanterna är desto mer produktiva är potatisbusken. Tubers skärs endast när det inte finns tillräckligt med planteringsmaterial, eftersom vid skärning överförs infektion från sjuka knölar till friska. Efter varje snitt är det bättre att doppa kniven i en lösning av formalin, mangan eller annat desinfektionsmedel. Efter skärning är bitar av knölar pulveriserad med aska och lämnades under några dagar att torka. Stream Plantera by Terraria from desktop or your mobile device. Terraria. Plantera. 6 years ago6 years ago

Andra har också läst

7,063 Followers, 89 Following, 667 Posts - See Instagram photos and videos from PLANTERA (@plantera__) När du väljer potatisorter för en trädgårdsplot, var noga med att uppmärksamma en så viktig egenskap som mognadsperioden. Enligt det är alla befintliga sorter indelade i:

Om du vill plantera i muren är det viktigt att du väljer växter som är väl lämpade för denna, lite Ska du plantera växter i muren bör du göra det medan muren läggs. Skapa en glipa mellan två stenblock.. Prova det, kära trädgårdsmästare, och du kommer att lyckas. Det viktigaste är att göra allt med kärlek...Stronghold Planet Stronghold: Colonial Defense Planet Zoo planetarian HD Planetary Annihilation Planetbase Planetoid Planets Under Attack PlanetSide 2 Plankton PLANNES PlanTechtor Plantera Flickvänversionen, i Europa, togs potatiserna för första gången i 1580 på fartyget Admiral of the English Fleet Francis Drake, mer känd för sina piratiska exploater. I Offenburg (Tyskland) finns ett monument till Drake i tacksamhet för potatiserna. synonyms analogical dictionary wikipedia Ebay. definition - Kärleksört. definition of Wikipedia. Advertizing ▼. synonyms - Kärleksört

Kärleksört - så lyckas du med vackra höstblomma

 1. dre än det.
 2. Plantering potatis, jag häller i varje hål enligt 1 tsk. torr, sovande te, 2 tsk. malda äggskal, en handfull lök eller vitlökskalv och 0,5 st. Träaska - skörd är alltid super!
 3. Att fylla en potatis med halm istället för att hälla det är möjligt och utan lådor. Och du kan höja det. Bäst av allt, den gamla, propped up.

Men tillbaka till potatiserna. Vid dacha lyfter jag filmen på skoporna på båda sidor så att knölarna inte kväver. Version: In Plantera you build your own garden and watch it grow with new plants, bushes, trees and animals. (Released). Animated Clicker Resource Management Character Management Strategy.. 2. Plantera i rejäl kruka, helst 10 liter, så blir det mer lättskött och plantan har förutsättningar att bli Spanskpepparsläktet, Capsicum, som chilipeppar tillhör är stort och när du blivit varm i kläderna finns..

Viktiga trädgårdsredskap när du ska plantera

Skotten börjar dyka upp i början av juni, då sannolikheten för skador på groddarna genom att återvända frost är fortfarande hög, så varje kväll plattar jag groddarna med huvudet. Bladen går till marken, och med dem äggen som läggs av Colorado-potatisbageln. Inga larver. Upprepade höjda stammar bildar stolons, och när varmt väder sätter in, låga buskar med knoppar redo att blomma sticka ut på sängarna. Skansen använder cookies när du besöker eller genomför ett köp på någon av våra webbplatser. Med ditt samtycke använder vi cookies för att mäta och analysera användningen av webbplatsen.. The COMPLETE guide to Plantera in Terraria! Expert Mode AND Normal, all platforms, including the Here are 5 simple steps to make defeating Plantera as easy as can be! Thank you very much for..

Kärleksört Odla.n

Det verkar som om det inte finns något fancy om att odla potatis. Men varje gång är jag övertygad om att denna kultur inte är så enkel som det verkar. Och speciellt det orsakade mig mycket besvär, för familjen, var jag tvungen att flytta till södra regionen. Och innan hon bodde nästan hela sitt liv i Trans-Baikal-området. Du kommer att säga: "Hur är det? I ett varmt klimat och i bra land har det blivit svårare? "Tänk dig, ja. I Transbaikalia är villkoren för trädgårdsmästare hårda, många kulturer som växer lätt i andra delar av världen har bara att drömma om, men de viktigaste grönsakerna mottas av sommarbefolkningen framgångsrikt. Särskilt mycket potatis planteras, för det här är för de flesta människor Upptäck idéer om Vinterväxter. Sedum x hybrida - Kärleksört 'Purple Emperor Säsongen med att plantera dessa grönsaker har redan gått, men det kan vara användbart för dem som planerar att göra det nästa år. Hur använder jag tidningar för att plantera paprika och tomater

Plantera - Play Plantera on Crazy Game

Innan vi planterade och under potatisväxten befruktade vi noggrant fältet: med hela dukpåsar hällde vi askan som samlats under vintern och specialköpta gödningsmedel för potatis (en handfull per hål). De förde massor av gödsel. Från ett så väl befruktat moderland växte kära bönor lite mer än en meter, stammarna var hårda, tunga - på hösten fick de helt enkelt böjas ut med sina händer, för att inte nå en stark vit rot. Varje böna tillsammans med markroten var mycket tung. Som ett resultat av bönor odlade vi två 10-liters hinkar (utan skida), och potatisarna - katten grät. Baserat på bitter erfarenhet planterar vi inte bönor längre.Då tyckte jag ledsen om att gångvägarna "gick" med mig. Sedan i slutet av gången nära nätstaketet i en cirkel (40 cm i diameter) planterade jag rödbetor - jag var nöjd med skörden. Skördade potatis 1:10 och åt till och med hela sommaren. Vi gillade det här sättet att landa och beslutade att stoppa på det.Och i de första dagarna i juni köpte jag små potatisar av okänd sort för mat, men med bra groddar och planterade den separat för experimentet.

Kärleksört - Wikipedi

I Kina, Japan och Sydkorea är stora väskor (höjd och diameter 60 cm) av svart tjockt non-woven material populär, med hjälp av vilken en "fabrik" för produktion av potatis kan ordnas var som helst. För att rötterna och knölarna ska andas, fylls påsar med en tredjedel av expanderad lera eller annat dräneringsmaterial.Potatis älskar vatten, trots att det kan tåla torra perioder. Det upattas att en bikupa per säsong avdunstar 60-70 liter vatten. Växten behöver fukt från det ögonblick som blommar och tills toppens tillväxt upphör. Om du vill verkligen få en bra skörd, bör potatisen vattnas när anläggningen saknar vatten: knoppar börjar falla, toppar blekna, de nedre bladen gulnar och med dö. Potatis bör vattnas på kvällen eller tidigt på morgonen för att undvika överdriven avdunstning av fukt från solen. Vattenflödet till busken är 2-3 l. Nästa dag efter vattnet lossas jorden.Ja, jag glömde nästan sidorna. Liksom alla trädgårdsmästare sår jag senap, som förblir till våren, på varje ledig plats och varje trädgård för potatis. Under det lever markmaskar i stor mängd, och torkade senapsstänger täcker hålen och går till marken vid hålning.Och jag gjorde det i två år i rad. Det var sant att jag blev förvånad - varför varade potatis i soppa så länge? Och med potatismos är det allt en enda röra: du lagar mat, kokar potatis, och då är det helt enkelt omöjligt att slipa den. Och eftersom detta aldrig har observerats tidigare, associerade jag detta fenomen med användningen av detta läkemedel.

Plantera potatis och odla dem - sätt och beredning av frö

 1. ke" sparar jag potatis genom att spruta (efter varje regn) med en lösning av vitlök. Jag förbereder det så här: Jag skar av kepsarna med pilarna och lägger dem i plastflaskor på "pendlar" och fyller dem med vatten. Så ligger de till nästa år. Detta är den infusion som jag lägger till vattenkärlet med vatten.
 2. Så det är dags att gå till vårplantningen. Vi planterar vår svarta prins i slutet av april eller i början av maj, tillsammans med andra senmognad och medelmåttiga sorter (så snart jordvärmaren värmer upp efter våren plogar med sprutan). Och för 30-48 dagar före plantering tar Alexey ut alla potatisfrön från källaren och lägger lådorna i en hög i det tidigare sommarköket. Då omarrangeras de från gång till gång (en gång i veckan) från botten upp och vice versa så att groddarna syns jämnt. (På hösten, innan du lägger utsädespotatis i källaren, är det nödvändigt att göra lite av det rätt i solen eller under en ljus kapsel för bättre hållbarhet på vintern.)
 3. imerad, så den första ansträngningen som används för att utrusta åsarna är ganska motiverad. Metoden lämpar sig väl för platser med tung eller vattendragen mark. Men i ett varmt klimat (eller i en torr sommar), måste höga åskådor ofta vattnas.
 4. Plantera can be summoned once the world enters Hardmode and the player defeats all 3 of the Redigit has stated that Plantera was named after his wife Cenx's favorite band, Pantera, hence why..

odla-plantera.se - Posts Faceboo

Video: Växter för fjärilar och bin - Allt om Trädgår

Matt Damons karaktär i succéfilmen The martian kanske var något på spåren. Nu vill åtminstone kinesiska forskare plantera potatis i rymden - inte på Mars som i filmen, men på månen 1. Bland de viktiga beteckningarna på förpackningar som kräver förklaringar är märkningarna A. B, C, D, A att sådana potatis inte kokas med minimal stärkelsehalt. B - svagt kokt, denna klass används för att göra marker. C - mycket smältbar, med medelhög mjölhet. D är mycket mjölkad, lämplig för potatismos.Inuti, runt omkretsen, täckte jag den här tunnan med skum, jag klippte ett lock från den. Jag lägger ett lager med nålar på det - jag skyddar det från möss och frost. Topp - en bit gummi, du kan linoleum. Jag somnar med ett jordlager, sedan lägger jag toppar, bladverk och ovanifrån - skifferplattor. Jag lagrar också en del av skörden av morötter, rödbetor och äpplen för vårbruk. Jag gjorde en fat från en gammal tvättmaskin! Du kan också använda kokkärl - allt bevaras perfekt, särskilt äpplen. Jag lindar in varje äpple i papper och lägger ned stjälken.Från och med slutet av april att lägga förgiftade beten: sätta i små hål eller ojämnheter i kvistar och några bitar av gamla potatis stänkte, indränkt för en dag i en lösning av någon insekts (prova varje gång för att ta olika läkemedel). 2 en gång om dagen titta runt betet och förstöra samlats skadedjur.Alla växter har delar som läker bättre än andra. En gren bör kapas i linje med och precis utanför grenkragen, vilken ser ut som en svullnad nära stammen. Kapas en gren längre ut görs snittet strax utanför en knopp.

Plantera blåbär i trädgården - så här gör du för att lycka

Med hjälp av denna metod kan du få mycket produktiva växter. Men om knölarna sätts i ljuset, men i väskor utan ett hål, bildas de långsträckta och väldigt bräckliga rötterna. Tyvärr blir denna potatis mindre produktiv.Imidacloprid kvarstår dock i jorden under lång tid, halveringstiden, enligt olika källor, är från 60 till 100 dagar (enligt främmande källor - 80-200 dagar). Nedbrytningsprocesserna för läkemedlets aktiva substans förstärks under förhållanden med hög luftfuktighet och temperatur. Vid regnväder tvättas läkemedlet ur jordlagets rotlager redan den 7-8: e dagen, men innehållet i växter minskar först den 10-14: e dagen (trots att en hög initial giftig effekt i potatisplantor och i jorden observerades efter 2- 3 timmar efter användning av imidacloprid).Jag har en liten tomt, så det fanns aldrig tillräckligt med plats för potatis. Men i år bestämde jag mig för att plantera några tidiga potatisar. Jag vet att septemberpotatiserna skar toppar kort före skörden. Först, vad är meningen med detta förfarande? För det andra är det nödvändigt att klippa toppen av tidiga potatis?

Perenn kärleksört matrona prydnad 6-PAC

 1. Och jag tar ut knölarna ur skoporna mycket noga så att dessa stolons inte kommer att bryta. Innan planteringen sprider jag frön av dill, koriander och senap på en tomt, gör sedan skovlar med 15 cm djupa spår, strö dem med dubbelt superfosfat, som jag strö över jorden och ordna potatis. Sedan lägger jag till aska, löv humus och jämnar allt med en rake så att rader inte kan ses.
 2. Rå potatis. Råtta råpotatis på 50-70 g 3-4 en gång om dagen används för inflammatoriska sjukdomar i njurarna och ökad surhet i magen.
 3. landsbygdsträdgård odlar
 4. Potatis odlas i två steg: plantor och själva odlingen av fruktplantor. Beredningen av plantor börjar med exponering av knölar för ljus under daglig sprayning med vatten och en gång i veckan med kaliumhumat. Sedan ska knölarna planteras i 0,5-liters blomkrukor. De bör vattnas sparsamt, inte låta jorden torka ut och förvaras på en ljus fönsterbräda tills vädret är varmt ute. I slutet av maj - juni planteras plantor i 7-liters balkongkrukor, en tredjedel fylld med näringsjord, i vilken vermikulit tillsätts förutom perlit.
 5. Matrona är också lämplig att torka. Man kan ta in några stjälkar och torka inomhus som andra eterneller. Men man kan också lämna kvar dem och låta dem blomma över i trädgården, så utvecklar de av sig själva snart till härliga torkade blommor. Och när det så småningom faller några snöflingor på dem så fulländar de vinterbilden och mellan de torkade stjälkarna så förbereder sig kraftiga skott redan för nästa säsong.
 6. Vårt land är fruktbart, svart jord, trädgården är alltid välsmakad, utsädespotatis är utmärkta, eftersom vi lägger de bästa friska knölarna. Vi använder inga nyskapningar vid plantering och odling av potatisar: Lägg äggskal till mosen för höns, fågelfjädrar används enligt

Plantera Game - Play online at Y8

 1. - På platsen är det verkligen bättre att odla potatis av flera sorter och olika grupper av mognad. För tidig skörd - tidiga sorter, för långtidslagring - medium sent och sent. Det har fastställts att avkastningsvariationerna i förhållande till året vid växande en sort är 25-40%, medan flera sorter är 5-7%. Således kommer du att vara försäkrad mot en eventuell brist på grödor. Det optimala antalet sorter i taget är inte mer än 5 (tre ständigt odlade och två nya per prov).
 2. I mitten av mars tar jag ut knölar hemma, tvättar dem igen (men i en svag lösning av kaliumpermanganat) och torkar dem. Lägg sedan ut på film och spray det från alla håll med en lösning av mikronäringsämnen. Jag väntar på att vätskan torkar, och upprepa proceduren två gånger. Därefter läggs potatiserna i sorter i tre liter-burkar och, så att de inte torkar, stänger jag hela behållaren med de skurna ändarna av plastflaskor. På natten är all denna skönhet bunden under sängen, och på eftermiddagen exponerar jag den i solen. Och knölarna spjuter runt de tjocka buntarna.
 3. a vänner i november lade de ruttna potatiserna i skopor till dumpan.
 4. Passport photos online, download on the proper size your photos! Build and download your photos ID online, without software, on proper format. Fully free

Potatis växer jämn, stor, utan sprickor och tillväxt. Från och med juni, en gång var tredje vecka efter regn eller vattning i gången för varje kvadratmeter planteringar häller vi på 1 st.l. ammoniumsulfat och superfosfat. Gödsel begravd i marken hagen. Jag matar potatis för sista gången i början av augusti (4-5 veckor före skörd).B gammal panna häller varmt vatten, tillsätt lite kaliumpermanganat och 7 tsk. urea, kokar, häll sedan sågspånen med denna lösning, täcka hinkarna med film och omslag. Dags att plantera? Här får du tips och råd kring plantering och vilka trädgårdsredskap som Ett frö i sig innehåller näringen den behöver och när groddarna kommer ut är de känsliga för starkt gödslad.. Efter framväxten av plantor passerar jag igen en hiller och sedan redan i gångarna såar jag grön gödsel. Förra året sådd lupin på den ena halvan av potatisbädden och senap på den andra. Vädret var regnigt, så deras skott var vänliga. Och hur trevligt det var att titta på potatisträdgården på två veckor: smala rader med potatis och en grön matta mellan raderna, särskilt där senapen sågs. Förresten, hon drunknade ut nästan alla ogräs; bara några modiga män tog sig fram till ljuset.

Och nu om det viktigaste. I början av maj tar jag en stor plastpåse "undershirt" med sågspån från sågbänken, fyll två hinkar med dem, tampa dem och gör sedan djupt (till mycket nedre) hål i cirkeln och i mitten. - Assistera kreatör kring all produktion: organisera researrangemag, boka flyg, hotell, transport etc. - Hantera art-buying för produktioner när det behövs. - Upprätthålla kreatörers portfolios Det beror på vilken fraktion av utsädespotatis som används. Små knölar (väger 20-30 g) planteras med jämna mellanrum även på 3 i varje brunn.Kärleksört har fått sitt namn p g a egenskapen att den lever länge, även sedan den grävts upp ur jorden. Därför har folkloristiskt älskande par givit varandra kärleksörter, ty så länge kärleksörten lever, är det ingen fara med kärleken.[2] Dessutom började nyheterna framstå som sådana och sådana bönder hade planterat och förgiftat potatis i ett sådant distrikt. Och vilken typ av växt, från vilken bara det som växer under jorden är ätbart? Även kyrkan uttryckte sin negativa inställning till grönsaken. Denna period återspeglades i sådana obehagliga smeknamn som ett jordiskt eller jävligt äpple. Då kom ordstaven: "Potatis är förbannad, te är förbannat, tobak och kaffe är byxor."

Höstplantering i höstkrukan - Rappnes tips på hur du lyckas Aftonblade

Potash gödselmedel kan ersättas med stora doser av aska, vilket avsevärt minskar jordens överflödiga syra. Samtidigt bör man försöka att inte ta aska från målade brädor, eftersom många färger innehåller föreningar av ganska giftiga tungmetaller - koppar, krom, kadmium, zink och ibland kvicksilver.Jag växer 20 hundra potatisar. Det finns ingen bär från Colorado beetle. Jag kan inte klara av att sortera ut så många sängar med mina händer, såvida inte sonen med bruden kommer hem för att kunna. Ja, detsamma, genom 2-3 dagar, visas larverna igen på toppen. Grannen rådde förberedelsen Regent, och i försäljning hittade jag inte den. Hur kan jag ersätta det?4. När du köper, var uppmärksam på knölarnas utseende: skalen ska vara jämn, fast, elastisk, utan yttre defekter. Ju tjockare skallen - desto mer mogen potatis är, vilket innebär att det har större chanser att ligga ner till våren.

Kläder och skydd

När du odlar i kruka kan du skapa din egen poesi genom att välja de växter och färgkombinationer just du faller för. Kenneth Nordling, trädgårdsmästare på Zetas, ger råd som hjälper dig att lyckas Det krävs något alldeles extra av en växt för att den ska bli vald till Årets Perenn. Utnämningen sker endast en gång om året och samtidigt i bl a Sverige, Tyskland, Holland, Belgien och USA. En växt som samtidigt kan attrahera så många länder måste ha något utöver det vanliga, passa in i många sammanhang och vara lätt att sköta. Sedum Matrona har en rad goda egenskaper och har mer än väl gjort sig förtjänt av denna utmärkelse år 2000.Genom att plantera, så och vattna det gröna kan belöningen bli en vacker och livfull trädgård – där du kanske också kan skörda lite frukt. Oavsett om du har gröna fingrar eller är nyfiken på att ta hand om trädgården kan du nedanför ta del av lite tips och råd gällande vad och hur du kan gå tillväga.I potatis som planteras i början av maj visas plantor mycket tidigt, när frost fortfarande är möjligt, men jag väntar inte på att de kommer. Så snart groddarna dök upp, sprutade jag dem ”med mitt huvud” med 5-6 cm, efter en vecka kryper de igen ur marken, och igen spenderar jag pulvret med ”huvudet”. Under denna tid passerar hotet av frost, och potatisstjälkarna stiger och når 18-20 cm. För tillfället tillbringar jag den tredje kullningen (det här är det sista steget) - jag somnar inte helt, utan bara krattar marken längs hela raden. Tänk på att lökar som planterats tidigt också kommer att blomma tidigt. Detta kan du utnyttja genom att plantera en sorts lök med några veckors mellanrum. På så sätt kan du förlänga blomstringsperioden..

Årets Perenn 2016 | Odla

Tänk miljövänligt och undvik konstgödsel, använd istället naturliga alternativ som gödsel från kor, grisar, alger eller chrysan. Kom ihåg att olika gödseltyper passar olika växter. En bra idé är att kompostera hemma, då får du näringsrik jord längre fram och du slipper köra iväg biologiskt avfall.Groddar utvecklas starka, med knockade knölar, upp till 2 cm långa. Under denna tid bearbetar jag ett par gånger med en asklösning: ett glas ask i 10 liter vatten, låt det brygga, filtrera och spraya. När frönen är färdiga, fortsätter jag till nästa operation - jag tar bort skotten i hela knölen och lämnar en, den största och kraftfullaste. Efter plantering i en dike kommer denna grodd ut direkt framför ögonen: efter tre eller fyra dagar är en knäckt mark synlig, groden växer och utvecklas snabbt.

Plantera Tumbl

Du kan inte använda den här metoden i våta områden på tät jord: Stagnerat vatten och dålig luftutbyte kommer att döda knölarna. Men även om detta inte händer, kommer alla slags sjukdomar, ruttna, som lätt uppstår under ogynnsamma förhållanden, nästan säkert att skämma bort skörden ^Alexey förberedde noggrant jorden för årets 2019-gröda: han tog in rått gödsel, spridda det lika över hela området och luktade det i marken. På så sätt återvänder han till jorden alla näringsämnen som spenderas över sommaren. Mikroorganismerna arbetade i marken upp till frosten och fortsätter sin användbara aktivitet på våren. #plantera | 13.6K명이 이 동영상을 시청했습니다. TikTok에서 #plantera에 대한 쇼트 비디오를 시청해 보세요. #plantera. 13.6K 조회 수. 둘러보기

Upptäck mer om Avenbokhäck: Planteringsavstånd? När Plantera

#plantera | 13.6K명이 이 동영상을 시청했습니다. TikTok에서 #plantera에 대한 쇼트 비디오를 시청해 보세요. #plantera. 13.6K 조회 수. 둘러보기 Sergei Nikolayevich, det är ingen hemlighet att vissa sorter är bättre vid torra förhållanden, medan andra med överskott av fukt. Är det möjligt att förutsäga i förväg, blir det vått på sommaren för att plocka upp sorter och ge dem rätt skötsel?Före spiring (en månad före plantering), gör ett cirkulärt snitt i mittdelen längs knölen. Stab en kniv och vrid potatisen runt bladet så att bygeln som förbinder de två halvorna visade sig vara 1-2 cm i diameter. För förebyggande av sjukdomar knölar besprutades två gånger: första gången - 0,02% vattenhaltig lösning av kaliumpermanganat (2 g hink vatten), andra gången - det vattenhaltiga extraktet av träaska (1 glasaska 2 liter vatten, brygga sippra och natt). Före planteringen är stora knölar brutna i två storlekar. Torka sedan det i ungefär en dag. Som ett resultat, inte bara apikala, men alla ögon ger starka spirar. Buskar är tjockare, kraftfullare och mer produktiva. Funderar du att Plantera Avenbok? När det är dags att toppa din avenbok bör du ställa dig själv frågan: Är mina redskap lämpliga för att klippa min avenbokhäck Jag vill beskriva min första erfarenhet av att odla potatis på ett icke-traditionellt sätt. I 2014 bestämde jag mig för att inte plantera den, eftersom tidigare erfarenhet besviken mig helt. Men jag bestämde mig för ett experiment. 1 April utsädespotatis har fört från källaren till skjulet (temperatur-12 18 °) och inlagda 2 3 skiktet i lådorna från grönsakerna för groning. Vid 18 kan potatis transporteras till hacienda samma dag och planteras och skär den i skivor. Varje bit ska vara med en massa, en teskedstorlek och ha en ögonspiral. Den övre delen av knölen, som vanligtvis samlas i en hög 4-5 hål, är det svårt att dela i bitar med ena ögat, men vi måste försöka.

Så lyckas du med höstplanteringen Allas

Klassiker - grävning. På spade bajonetten. I det här fallet väljer vi gräset och förstör skadedjuren. På äldre odlingar med god jord, utnyttjade varje år, bättre väl proryhlit jord gaffel rake eller special, utan bildandet av omsättningen. Inte utan minus, men det finns ett stort plus - den mikrobiologiska "storekeeping" som råder över sommaren är bevarad. Och det här är ett bra lager av jordens välbefinnande. Ett ungt land hus, särskilt i torvmarker - helt gräva 'Det är lämpligt och dikesgrävning när diket gräva upp bredvid varandra parallellt och marken breder ut sig i den förra uppföljningen. Och hela markhorisonten, upp till det vattentäta skiktet, stiger upp och ner. Terraria Plantera Guide, Expert Mode & Normal Too! (PC, Console and Mobile, 1.3 & 1.2) GrobeMan Guides & Gameplay Acum 5 luni. Terraria Xbox - Plantera [140] stampylonghead Acum 3 ani Men med stammarna av tomater var jag inte lycklig. Till att börja med tycktes allt gå bra, plantorna gav rotor, efter plantering växte det bra, men sedan slutade skottens toppar att växa och började förvandlas till stubbar, som det var. Den första blommborsten dök upp först i slutet av säsongen, tomater bildades, men hade inte tid att mogna - de frös. Nåväl, ingenting, den nya säsongen har börjat, så jag experimenterar fortfarande med något annat.I en liten depression värms jorden bättre, och skott förefaller snabbare genom ett tunt lager av jord. Vid frost kan sprit lätt sprinklas med jord från furans sidor.

Avståndet mellan knölar i rad och mellan raderna beror på variationen: för de tidiga rekommenderas ett mönster på 25 (30) x 60 cm, för senare - 30 (35) med 70 cm. Om knölarna är små är avståndet mellan dem i rad bättre att minska, men Det är inte värt att minska avståndet mellan raderna: det kommer att göra det svårt att svälla och förvärra belysningen. Kärleksört är en lättodlad perenn med feta, blålila vätskefyllda blad och stora purpurröda blomklasar. Den är tålig och tacksam och blommar flitigt även i magra och sandblandade jordar

Hydrangea paniculata 'Praecox' - Månskenshortensia, kallas även Tidig

Plantera mera! Panda Plane

När du surfar här tillåter du cookies Krukan fylls halv volymen med en blandning av torv, kompost och perlit, blandning med ett komplext långverkande gödningsmedel. Marken fuktas, får stå i 24 timmar, i varje behållare 1-2 placeras i förväg groddar knölar och de är helt sprinklade med samma jord. Det är viktigt att groddarna riktas uppåt.

De senaste åren blomlade min potatis mindre och mindre, och slutligen slutade helt och hållet. Jag odlar det enligt alla regler, jag gräver och vattnar, jag försöker berika jorden i tid och det här är resultatet. Vad hände? Att plantera ett äppelträd är enkelt. Här kan du följa våra steg-för-steg om du känner dig osäker. Ingen trädgård skall vara utan ett äppelträd, så har du inget är det hög tid att plantera Två veckor före utgrävning klipper jag ner topparna. Detta förhindrar att orsakssjukdomarna av sjukdomar tränger in i knölarna, och de är mer benägna att mogna. Jag noterar de mest friska, fruktiga buskarna, från vilka jag lämnar utsädespotatisen. Den tvättas i en lösning av kaliumpermanganat, torkas och planteras. Det befriade området är tätt sådd med falskt eller senap, och i slutet av hösten fyller jag dem i jorden. Denna organiska är nog, jag planterar bara gödsel en gång i fem år på hösten.

Insekticider, som inkluderar imidakloprid, kan tränga in i obehandlade delar av växten, vilket gör sådana preparat effektiva för att behandla knölar och skydda växter vid tidigt utseende av skadedjur. Eftersom detta ämne kan penetrera djupt in i vävnaderna av växter ger det en hög och väderoberoende effektivitet vid sprutning.Och vad tycker du att jag gjorde? Det var självklart de larver som skannade och missade. Men fortfarande var de inte så många.Stoloner dök upp från varje ögon på en bit av knölen. Ibland fanns det upp till fyra enheter (antal hål), det vill säga utan en stolon bättre honom att utvecklas fritt. Vid grävning upptäckt som var under varje utlöpare av 3-4 medelstora eller stora tuber (beroende på sort), sällan till dem var att lägga 2-3 liten. Under tillväxt ibland vattnas (2-3 gånger). Det skulle vara bra att vattnet innan blomningen och efter, men inte nödvändigtvis: det beror på din önskan och ansträngning, eftersom kompost der INH fukt. Weed och backen inte behövde: Strö ogräs drog pluggen och avbröt ogräsrensning och Hilling. Coloradobaggar var. Först samlas för hand, och när jag inte kunde klara av dem, besprutas med insektsmedel. När du blir hungrig

Det var ingen gräns till min förvåning. Och nästa år, 2018, gjorde jag allt på samma sätt som första gången, precis före blomningen klippte jag av alla toppar. Titta på bilden: och det här är inte ens en slags potatis! I allmänhet är jag mycket nöjd med skörden. French to English translation results for 'plantera' designed for tablets and mobile devices. Possible languages include English, Dutch, German, French, Spanish, and Swedish Genom de angivna metoderna för plantering är frågan inte begränsad - vi ansåg bara de vanligaste. Och som vi ser har var och en av dem - både traditionella och ovanliga - sina fördelar och "kontraindikationer". Därför, när man väljer det är det nödvändigt att objektivt utvärdera de tillgängliga förutsättningarna och deras kapacitet, så kommer skörden säkert att behaga.Namnet telephium sägs syfta på kung Telefos i den grekiska myto som skulle ha använt kärleksört för att läka sina sår.

Piazzan: Föröka kärleksört

Jag älskade experimenten på sängarna. Detta är inte att säga att jag är en oerfaren trädgårdsmästare - jag brukade hjälpa min mormor, sedan min mamma, men allt var på scenen: vad de sa, hon gjorde. Och när hon gifte sig och tog upp sin trädgård, gjorde hon allt som hon kom ihåg från instruktionerna från mormor och mor.Om en grön dis uppträdde på björkarna, är det dags att plantera potatis. Vid fördröjda planteringsdatum stiger potatisen snabbare, men rotsystemet utvecklas svagare vilket negativt påverkar utbytet. I södra Ryssland, där förutsättningarna för denna kultur är ogynnsamma, planteras den väldigt sent (i juli), så växer plantorna mindre sjuka och knölarna hålls bättre.Tre sängar ligger på samma fathom (2 m). De har alltid planterat potatis på landet sedan urminnes tider, så Alexey fortsätter traditionen. Varför? Det är bekvämt att gräva och gräva 2-en gång "plogning" (hålbuskar på båda sidor). För att skydda mot Colorado-potatisbageln planterar vi växter som amarant, kalendula, guldgåsar och olika sorter av doftande mynta.Sprutar på knölar kan bildas även i källaren, om lufttemperaturen överstiger det optimala värdet för lagringen (för de flesta sorter är detta högre än + 2 ... + 3 "C). På matpotatis bryter de tidigt växande spirorna helt enkelt av. Med en enda uppdelning av bakterier på fröknölar reduceras utbytet med 10%. Och om i en källare värme och det är nödvändigt att bryta dem två gånger, minskar avkastningen redan med 20%. Ibland bryts dock groddar av, även tre gånger. Hur är det?Läs att från Coloradoskalbaggen kan du strö gången av potatis färsk tall eller björk sågspån (före blomning - varje 2 veckor efter - en gång i månaden), förmodligen skadedjur känsliga för lukten av färskt trä. Ska jag använda mottagningen? Huruvida kväve från marken damm kommer att tas, och i så fall hur man gör upp för bristen på det?

Höstplantering av gästbloggare - StyleRooms inredningsblogg

Först var vernalisering redan mycket smärtsam för mig. För 2-3 veckor före plantering dödades knölarna med aska och som sprit började spridas överfördes de till lådor med sågspån som spilldes med kaliumpermanganatlösning.Att förbereda knölar för plantering är naturligtvis en viktig och nödvändig sak. Men det viktigaste är att välja rätt sorter som matchar villkoren i din trädgård så mycket som möjligt. Du kan antagligen bara ta reda på det genom att testa en mängd olika sorter som erhållits från pålitliga källor. Det är också bra att prata med grannar i förväg och ta reda på exakt vilken potatis som växer bättre i det här området, eller kanske leta på Internet efter speciella forum för trädgårdsmästare och sommarinvånare.

Vi tre & trädgård - blogg: september 2010Colorelle modeblogg - Inredning

Men virusfria potatisar, som skapas och marknadsförs av specialiserade företag, är ett dubbelkantigt svärd. Faktum är att friska potatis inte har immunitet mot virus som de stöter på i naturliga förhållanden, och som ett resultat degenereras mycket snabbare. Således måste virusfria knölar ersättas oftare med nytt plantmaterial.Det är också möjligt att organisera här "barrows" med en diameter på en och en halv meter och en höjd på en halv meter och plantera potatis på dem längs cirklar som minskar mot toppen. De säger att det är bra (och i små rutor är det rationellt!). Och i "kärnan" av hagen kan du skapa en liten engångskompost.

På sommaren bor vi i landet, vi har 20 hektar mark under sängarna, och vi planterar potatis på 4-5 hektar. Vi gör allt rätt, men potatiserna brister oss. På hösten är det ont att titta på honom. Knölarna verkar brista inifrån. Cirka 80% - fula potatis i potholesna. Vad är problemet?För odling på alla typer av jordar är typerna Scarb, Vectar, Lasunok, Ragneda, Atlant (Belorussian) lämpliga; Bullfinch, Nevsky, Ryabinushke, Lugovskoy, Bastion (ryska); Bilina, Dara, Legenden, Nemishaivs'ka 100, Zabava (ukrainska).Här är allting enkelt: de lyfte jorden med en spade, lägg potatisarna i det formade hålet och täckte det med jord. Det är allt!De planterade 7 väskor, men ingenting kom ut på det. Jorden torkar snabbt. De började vattna ofta - topparna växte i en meter. Du ser - skönhet och potatis - en halv hink, och det är en bagatell. Något jag gjorde fel.

Anna Inreder: mars 2012

Här bör det noteras att en kemisk behandling per säsong som regel inte räcker till. Så det är det. köpa droger på grundval av flera behandlingar, ta för regeln: de måste vara från olika kemiska klasser. Kärleksört är en höstblommande perenn i olika rosa nyanser. 2 av 2: Kärleksört blommar mellan augusti och oktober och sätter färg på rabatten långt efter att sommarblommorna vissnat Det verkar för mig att sådana grödor är otydligt kopplade till användningen av olika kemikalier och oändliga "slaktkroppar" runt potatisen - djup höst- och vårgrävning av marken, tillverkning av gödsel eller kompost, plantering under en spade eller plog, återanvändbar ogräs och hilling, beredning av plantmaterial genom att blötläggas in gödselmedel, kaliumpermanganat, gröna groddar etc., etc. Men ändå är 65 hinkar per hundra kvadratmeter en stor fråga, för att inte nämna kvaliteten. För mig är en mindre gröda bättre, men utan kemi och mycket arbete. När du planterar i nyinköpt jord eller jord direkt från din kompost är den full av näring. När dina plantor har fått sina karaktäristiska taggiga blad är det dags att plantera om dem för första gången

För att se om två personer passade ihop hängde man upp två klumpar kärleksört i en tråd från taket. Om blommorna vände sig mot varandra skulle de få fin kärlek tillsammans.Det händer att extrema omständigheter driver mig att experimentera. Förra året hade jag till exempel ett stort problem - i källaren frös stora potatisar. Vad ska man göra? Kanske skicka getter att foder? Kanske borde detta ha gjorts, men jag väntade fortfarande på något.Efter 5-7 dagar efter plantering av potatis, när årliga ogräs börjar stiga, rakar fadern jorden i soligt väder - i solen dör de snabbt. Efter en annan 5-7-dag också i soliga väderharvar igen. Kärleksört Du hittar kärleksörten där du minst anar det - i karga kliprevor och på andra oländiga ställen. Den här fetbladiga växten är delikat och innehåller en del c-vitamin

Årets perenn 2003, Rödbladig alunrot (Heuchera micrantha) 30 cm ca

Själv drog jag: nödvändig antal serier arrangerade längre bort, cirka 25-30 cm för detta planerade sängar görs bredare -på 70 cm (för att vara tre rader av potatis i trädgården med samma, men efter 30 cm) och de delar av 45 cm. .Jag passerar, drar ut eller helt enkelt bryter av fröboxarna och lägger dem i en sockerspåse. Sedan lägger jag den på en plan yta och stampar den noggrant, även om du kan rulla den med en kavel eller en skaft från en spade. Sedan siktar jag frön genom en gammal durkslag och plantmaterialet för nästa säsong är klart. Min potatis är ren, stor, för det fjärde året nu har jag planterat den och är mycket nöjd med resultatet. Jag kan inte skryta med speciella skördar: Jag hade marken efter tjocktarmen - du sticker inte en spade, du bryter inte kvarter, men efter att du började använda senap som en bark, blev jorden mycket mjukare.Fuktig vernalisering (spiring) är också nödvändig. För detta ändamål placera potatiserna i rutorna i 2-3-serien på ett avstånd 2-3 cm från varandra, beströdda med torv eller sågspån, vars fuktighet måste bibehållas under hela vernaliseringsperioden.Sängarna fladdrade med en hällgris - fast i marken, gungade fram och tillbaka, drog ut. Jämnade sedan en rake. Jag har 45 cm breda sängar med 70 cm gångar. Med en platt skärare gjorde jag tre spår 8 cm djupa: en i mitten, två andra längs kanterna (avståndet mellan dem är 15 cm). Sedan lade hon ut bitarna, även efter 15 cm i rad. Jag uppmärksammade inte groddarna - när jag lägger ner ett stycke kommer det att kvarstå, det viktigaste är inte att bryta groddan.

På en ny plats var vi tvungna att utveckla en plats som hade övergivits i många år - för att rötas upp akaciakjällar, att plocka ut vete gräs, som var växt med allt runt omkring, och när vi planterade potatis det första året var vi tvungna att ge hela grödan till fjäderfäfoder. Eftersom i varje potatis fanns flera trådmaskar, som som en av sommarinvånarna sa, log hårt. Av intresse räknade jag: i vissa hål fanns det mer än tio av dem! I'm InspiroBot. I am an artificial intelligence dedicated to generating unlimited amounts of unique inspirational quotes for endless enrichment of pointless human existence. InspiroBot™ runs on.. Många sommarinvånare är säkra på att det bästa plantmaterialet är samma medelstora knölar. Detta är ett misstag! Mellanknölar bildas ganska ofta i degenererade sorter.2013 läste hon AL-artiklar. Tashkinova "Psychology of plants potatis" och N.A. Trofimova "Ingen rädsla för nyheter - gå inte till trädgården". De tog över sin erfarenhet, gjorde något på sitt sätt och förra året planterade de potatis på ett nytt sätt. Som ett resultat visade det sig: både grödan är bra och arbetet mindre. Jag tackar dessa två kvinnor helhjärtat för det. för att dela en så bra potatisupplevelse!

 • Mannerlaattojen liikkeet tulevaisuudessa.
 • Lihastohtori kirja.
 • Kriittinen piste laskeminen.
 • Hartsipinnoite muovimaton päälle.
 • Rauma garn oppskrifter.
 • Maria veitola pukeutuminen.
 • Lensin matalalla youtube.
 • Finn lectura inne sanakortit.
 • Nevs i trollhättan.
 • Vomiting.
 • Pikkusuolaista lasten synttäreille.
 • Arja koriseva kotisivut.
 • Mikä on hippi.
 • Ilmalämpöpumppu testi 2017.
 • Immobilien kehl günzburg.
 • Foodie kokkola.
 • Rintaliivien koko dd.
 • Leader vihreä tee kokemuksia.
 • Harittu turku.
 • Epe acronym.
 • Diary of a wimpy kid characters.
 • Escape room leppävaara.
 • Kettu pehmolelu ikea.
 • Adato sähköverkkosuositukset.
 • Parturi joensuu sunnuntai.
 • Comprar entradas para ver a la juventus.
 • Keisarin uudet vaatteet ruotsiksi.
 • Yamk opinnäytetyö metropolia.
 • Näätä.
 • Käsihöylän terä.
 • I feel it coming lyrics.
 • Paul newman.
 • Holvi harjavalta facebook.
 • Iphone 6s etukamera.
 • Dingo nahrung.
 • Etupyörän laakerin kiristysmomentti.
 • Johanna kurkela häävalssi.
 • Mastertop 200 hinta.
 • Levon roan thurman hawke.
 • Puunkaato anttio.
 • Ihonväri tasaiseksi.