Home

1960 luvun muoti

See the 1960 swimmobile drive around town. 45. To study facial muscles, Neurologist Duchenne de Boulogne electrocuted a man's face (1862). 46. A utility worker giving mouth-to-mouth to a.. Tuoko 80-luvun muoti mieleesi ensimmäisenä terävät olkatoppaukset, valtoimenaan liehuvat 80-luvun muoti on paljon enemmän. Ajankohtaisessa muodissa näkyvät vahvasti 80-luvun vaikutteet..

Homburgin vapaamielisempi sukulainen on fedora, johon Chicagon gangsterit olivat mieltyneitä. Fedora on pehmeää huopaa, kuvun lovi on syvä ja sen sivuilla on myös pienet kuopat. Se muotoutuu kantajansa mukaan ja sen voi rutistaa myös taskuun. Siksi se on rentojen kulkureitten kuten Indiana Jonesin itseoikeutettu päähine. Hatun nimi tuli Victorien Sardoun näytelmästä Fédora (1882), jossa näyttelijätär Sarah Bernhardt esiintyi tämä hattu päässään. Se on siis myös naisille sopiva päähine. Take a trip back to the 1960s. A. H. McLintock's 'An Encyclopaedia of New Zealand' was published in 1966. View the digitised version and gain a sense of what New Zealand was like 50 years ago

Muoti ja kauneus. 60-luvun muoti on taas täällä! 1960-luvulta riittää nimittäin paljon ammennettavaa myös tähänkin päivään. Who What Wear listasi liudan 60-luvun trendejä, jotka ovat tehneet näyttävän.. Kuvaus osuu nappiin. Keittopisteet on kuitenkin poistettu pienistä kaksioista jonkin pintaremontin yhteydessä.

Decade In Fashion: The 1960’s | Mens Fashion Magazine | Men's Style | Pinterest | In fashion

1960- luvun muoti

 1. ä vuonna Partner-mainos on kuvattu, mutta savukeaskin hinnasta, 1,84 markkaa, päätellen 1960-luvun alkupuolella, mutta..
 2. 60-luvun puvut. 1960-luku oli vuosikymmen, jolloin käsite Flower Power oli kaikkien huulilla ja jolloin muoti todellakin löi läpi. Hippi-liike löi muotiin oman leimansa, joka liikkui psykedeelisten ja..
 3. ”He tilasivat huoneisiinsa joko vaatetangon tai irtopöytiä. Huoneisto toimi tuolloin paitsi majapaikkana, myös tuotteiden esittelytilana asiakkaille”, Linnea sanoo.

Myönteisempi ilmiö on ollut tavallisten ihmisten liikuntaharrastuksen lisääntyminen. Varsinkin työväestö haki kansalaissodan jälkeen itsetuntoa ja yhteenkuuluvuutta urheiluseuroista. Niissä toimiessa oli myös helpompaa välttää syytökset kapinan hautomisesta. Nuoret alkoivat pelata, urheilla ja voimistella toden teolla. Naisetkin pääsivät mukaan.1800-luvun alkua luonnehti klassiseen antiikkiin pohjaava empiretyyli. Naisten puvussa oli korkea vyötärö ja se laskeutui vapaasti. Hiukset oli myös koottu antiikin tyyliä jäljittelevälle kiharanutturalle.

Unesco-luennot 2012-2016

Teemalla vietetään taas muotiviikkoa 4. – 10.9.2017. Dokumenteissa nähdään ikäihmisten tyyliä, retromuotia, italialaista ajattomuutta sekä pukukoodeja kautta historian. Lisäksi viikon aikana nähdään arkistoherkkuja ja elokuvia. Viipurissa syntynyt Anneli Rauhala-Wentz on laulanut liediä ja oopperaa menestyksekkäästi Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä. Savonlinnan oopperajuhlilla hän näytteli Salomen pääroolin. Musiikin kuunteleminen, pianon soittaminen ja laulaminen tuovat 91-vuotiaalle Rauhala-Wentzille joka päivä iloa. Eloisa musiikkilahjakkuus oli vain 10-vuotias koululainen, kun talvisota syttyi. Vaikka sota muutti aivan kaiken, antoi musiikki laulunsiivet elämään. Motelli-sana alkoi saada epämieluisia mielikuvia, kun vanhat motellit pyörivät minimipanostuksilla, vanhentuneina ja loistonsa menettäneinä moottoriteiden sivuun jääneillä teillä.

Suomi 1960-luvulla - Wikipedi

 1. Motellin nykyisen omistajan Heidin Jousmaan mukaan liikematkaajia yöpyy motelleissa enää vain vähän.
 2. drag-esityksissä, mutta arkioloissa naisen vaatteisiin pukeutuva mies ei kohtaa vieläkään yleistä hyväksyntää. Ristiinpukeutu
 3. 1920-luvun tunnetuimman kirjallisen kuvaajan F. Scott Fitzgeraldin novellissa Bernice Bobs Her Hair vuodelta 1920 kerrotaan suurkaupungissa vierailevasta pikkukaupungin tytöstä Bernicestä, joka joutuu ensin seinäkukkaseksi serkkunsa Marjorien varakkaassa ystäväpiirissä. Sitten hän ottaa nopeasti oppia serkustaan ja muuttuu yhdellä iskulla suosituksi. Eniten herättää huomiota ilmoitus, että hän aikoo leikata tukkansa lyhyeksi, ”to get her hair bobbed” — englanniksi lyhyeen tukkaan ja sen leikkaamiseen viitataan verbillä bob.
 4. Linnea hankki miehensä kanssa Tammisaaresta 1950-luvun lopulla vapaa-ajan asunnon. Pian pariskunnan ystävät alkoivat vierailla Tammisaaressa ja ihastuivat paikkaan.
 5. Liike-elämä huomasi heti markkinaraon ja teki laihdutuksesta kannattavan bisneksen. Mainokset lupasivat hoikentumista hikoiluttavien kumivaatteiden, saippuoiden, kaulinten tai pillereiden avulla.

Muistojeni Helsinki : muistoja Helsingin liikenteestä 1950-luvun by Juhani Katajisto. Members 80-luvun hiuksissa tärkeintä oli volyymi. Hiukset tupeerattiin ja kiharrettiin mahdollisimman isoiksi ja näyttäviksi.Kun kesä on vihdoin tullut, pitää nauttia lomasta. Bloggaan siis vähän harvemmin. Syksyn sateiden saapuessa jaksaa taas istua koneen ääressä. Mutta nyt hiukan juttua miesten päähineistä. 1920-luvulla näet mies ei lähtenyt ulos ilman hattua. Paljain päin oltiin vain maalla kesäisin. Koronakriisi on saanut monet aloittamaan päiväkirjan pitämisen. Sosiaalisessa mediassa liikkuu päivityksiä aihetunnisteella #koronapäiväkirja. Sairastuneet ovat julkaisseet päiväkirjoja oireistaan ja lapsiperheet arjestaan poikkeustilassa. Myös perinteinen, käsinkirjoitettu päiväkirja on tehnyt paluun. Minä-muotoinen kirjoittaminen liittyy aina kriisiaikoihin, sanoo kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen. Onko ihminen käynyt kuussa sitten 1960-luvun ja jos ei ole, niin miksi? Eikös tällaisen operaation pitäisi olla helpompaa nykypäivänä tekniikan kehityttyä

Tomin hiusblogi : 1960-luvun muoti ja meikk

Nykyään paidan osto, huolto ja käyttö on paljon mutkattomampaa. Irtokauluksia ja -kalvosimia käyttävät vain harvat hyvin huolitetellusti pukeutuvat miehet. Naisten paitoihin ja leninkeihin on myös saatavilla irtonaisia pitsikauluksia. Mieheni paitoja silittäessä tulee mieleen, että irto-osilla on puolensa: jatkuvissa pesuissa paita kuluu nopeasti ja toisaalta kaulus ja kalvosimet voivat mennä rumaan kuntoon kauan ennen kuin itse paita. Lisäksi valmisvaatteet eivät ikinä istu niin kuin räätälin tekemät. Näin historian kehitys etenee: kun jotain voitetaan, jossain toisessa kohdassa hävitään. 1960-luku: minarit ja bikinit. 1960-luvulla vasta haluttiinkin shokeerata! Helmat lyhenivät, miesten tukat pitenivät. Bikinitkin tulivat muotiin, ja nuorten naisten muodin seksikkyys herätti huolta vanhemmissa Luokka:1990-luvun muoti. Wikipediasta. Siirry navigaatioon Siirry hakuun. Sivut, jotka ovat luokassa 1990-luvun muoti. Seuraavat 7 sivua kuuluvat tähän luokkaan

Erityisen pahana on pidetty sitä, että nainen leikkaa hiuksensa aivan lyhyiksi eikä pidä päähinettä tai peruukkia. Jeanne d’Arc leikkasi ilmestyksen saatuaan hiuksensa lyhyiksi samanaikaisten miesten tapaan ja pukeutui miehen vaatteisiin. Sotatantereella androgyynisyys toi hänelle auktoriteettia, mutta sen ulkopuolella se muuttui todistukseksi liitosta paholaisen kanssa.70-luku oli räväköiden tyylien kulta-aikaa. 1960-luvulla alkanut hippiliike vaikutti vahvasti 70-luvun muotiin. Leveät lahkeet, tolppakorot, pitkät hameet, värikkäät, psykedeelisetkin vaatteet ja kuvioinnit, toisaalta graafiset linjat ja naisten androgyyni look – 70-luvulla oli kaikkea! Myös suvaitsevaisuus näkyi muodissa. Jos pitkä ei kiinnostanut, pukeutuminen niukkaakin niukempaan mikroasuun oli täysin sallittua.Nykyajan naiselle puku näyttää pienin muutoksin miellyttävältä pitää yllä. Erikoista on naisten alushousujen harvinaisuus: kerrospukeutuminen teki ne tarpeettomiksi ja naisten pukeminen housuihin, vaikka vain puvun alla, oli tabu: housut olivat miesten vaate. Erilaisia empirepukuja voi ihailla ennen muuta Jane Austen -filmatisoinneissa.

Ylen arkistot: Muotia 1960-luvun kuvissa Elämä yle

 1. Grundaren Hanna Autio startade Emmy Clothing i Lojo med 500 plagg. Nätbutiken som säljer vidare dina gamla märkeskläder hanterar numera det dubbla antalet plagg dagligen.
 2. Korsetti teki ihmeitä keskivartalolle, ja ajan kaunottaret ylpeilivät kapeilla vyötäröillään. Tuulen viemää -romaanin sankarittaren Scarlett O’Haran vyötärön mitta on vain 17 tuumaa eli 47 senttiä kapea. Vielä kapeampiakin mittoja löytyi. Joissain valokuvissa naisen vyötärö on samanlevyinen kuin kaula.
 3. ja paljetein somistettua hiuskampaa tai hiuspantaa: niin vaikutelma pysyi pehmeämpänä.

1960-luvulla alkanut hippiliike vaikutti vahvasti 70-luvun muotiin. Leveät lahkeet, tolppakorot, pitkät hameet, värikkäät, psykedeelisetkin vaatteet ja kuvioinnit, toisaalta graafiset linjat ja naisten.. Kirjailija Kati Tervo on tehnyt asiat elämässään eri järjestyksessä kuin moni muu. Ensin hän meni työelämään, sitten vasta opiskelemaan. Äidiksi hän tuli 44-vuotiaana ja kirjailijaksi 53-vuotiaana. Eläkepäivien aika ei ole 65-vuotiaana vielä lähelläkään. Soitan illalla huoneestani arkkitehti Eric Adlercreuztille. Kerron yöpyväni Marinessa. Arkkitehti muistaa työn hyvin.Kun viereiset tontit tulivat myyntiin, pariskunta osti ne ja rakensi oman talonsa viereen pienen motellin. Se avautui vuonna 1966.Motellit sijaitsivat usein hyvillä paikoilla isojen teiden ja kaupunkien läheisyydessä. Niin myös Motel Marine. Huoneista näkee merelle. Marinen synty oli kuitenkin sattuma – suorastaan vahinko.

Vaatteet kevenivät ja muuttuivat yksinkertaisemmiksi ja käytännöllisemmiksi. Niiden suora, laatikkomainen leikkaus suosi hoikkuutta ja pienirintaisuutta. Hameen helma alkoi nousta. Se oli korkeimmillaan 1920-luvun puolivälin tienoilla ja laski taas 1920-luvun loppua kohti, mutta ei enää nilkkoihin, vaan puolisääreen. Rohkeimmat naiset alkoivat pitää vapaa-aikana housuja. Ne olivat yleensä ratsuhousut tai golfhousut. Juhlissa saattoi joskus nähdä hyvin leveälahkeisia housuja tai väljiä haaremihousuja.Motelli Marine oli toiminut Tammisaaressa vuodesta 1966 lähtien. Se avattiin aikana, jolloin motelleja tupsahteli ympäri Suomea. Moni niistä ei selvinnyt edes 1980-luvulle.Laajentumistavoitteita Heidillä ei ole. Tekemistä riittää nykyiselläänkin. Heidi kuitenkin uskoo, että Marine on toiminnassa vielä 50 vuoden kuluttuakin. Lordi lähti hyvistä asemista toukokuun 20. päivänä pidettyyn Eurovision laulukilpailun finaaliin. Vedonlyöntitoimistotkin uumoilivat Suomen historian parasta sijoitusta. Lyhyt tukka kohtasi ensin suurta vastustusta. Vanhempi sukupolvi piti sitä kaikin puolin kauheana ja pelkäsi sen tuhoavan yhteiskunnan moraalin. Suuressa maailmassa se liittyi varakkaisiin flapper-tyttöihin, jotka viettivät päivänsä shopaten ja yönsä juhlien, tanssien, juoden cocktaileja ja metsästäen miehiä. Mutta sillä oli syvällisempikin tarkoitus: muun muodin tavoin se kertoi isosta askeleesta kohti miehen ja naisen tasa-arvoa.

Ryhmä ihmisiä pukeutunut 1950-luvun lopulla 1960-luvun

 1. Usein valokuvia retusoitiin, mutta korsetti kykeni kyllä jatkuvasti käytettynä kaventamaan pysyvästi naisen vyötäröä. Sen voi kuvitella aiheuttaneen keuhkojen, sisäelinten ja koko rintakehän puristumista ylöspäin. Ei ole tarkkoja tietoja siitä, missä määrin tämä heikensi korsettia pitkään käyttäneen terveyttä.
 2. Motel Marinen perustaja Linnea Gärkman-Karme kertoo, että jokainen huoneistoista sisustettiin alun perin eri väriseksi, jotta takapihalla kulkevat vieraat tunnistaisivat oman terassinsa verhojen värin perusteella.
 3. Filmitähti ja tanssija Fred Astaire pukeutui elokuvissaan aina tyylikkäästi. Silinteri sopi hyvin hänen kapeisiin kasvoihinsa, ja hänen tunnetuimpiin filmeihinsä kuuluu Top Hat (Silinterihattu, 1935). Tämä otos on myöhäisestä filmistä Blue Skies (Sinitaivaan alla, 1946), jossa silinterin seurana ovat ascot-solmio, saketti ja damaskit.
 4. Klikkaa 1960-luvun nainen värityskuvat -tehtävää nähdäksesi tulostettavan version tai tehdäksesi tehtävän verkossa Sinua voisivat kiinnostaa myös värityskuvat -tehtävät Muoti kategoriasta
 5. Onko tässä 1960-luvun Renaultissa maailman näppärin paikka vararenkaalle? - Nämä ovat väistyneet optimoinnin tieltä
 6. Tällä kertaa blogikirjoitukseni aihe on naisen vartalo ja ennen muuta vyötärö: missä se on, millainen siitä on pukeutumalla ja muilla keinoilla tehty ja miksi.  Puvun toiset yksityiskohdat jätän pienemmälle huomiolle, samoin kuin miehen vyötärön, koska muotivirtaukset eivät ole olleet samalla tavalla sen lumoissa. 1920-luvulla naisen vyötärö katosi lähes kokonaan, mutta tämä oli vain välisoitto vyötärön historiassa.

Nuorekas 1960-luvun miesten muoti. Myös miesten muotia leimasi 1960-luvulla nuorekkuus ja vapautuminen tiukasta muodollisuudesta. Väriyhdistelmät olivat entistä vapaampia ja vaihtelevampia Jo 50- luvulla tuli nuorisomuoti aikuismuodin rinnalle ja 60- luvulla nuorisomuodista tuli kaikkien ikä- ja sosiaaliryhmien muoti. Tekokuidut kuten nailon ja akryyli.. Varustetaso täytyy suhteuttaa aikaan. Vuonna 1973 Avotakka-lehden motellitestissä Marine sai kolme tähteä ja kiitosta muun muassa kaakeloiduista kylpyhuoneista, uusista vuoteista ja monipuolisista huonevaihtoehdoista. Erikseen mainittiin patterit, joiden päällä uimapuku kuivuu rantapäivän jälkeen.

1930-luvulta alkaen miesten hattujen käyttö on vähentynyt. Paljain päin esiintymisen esikuvana oli ajan muoti-ikoni, Windsorin herttua. Suosionsa on säilyttänyt vain köyhemmän väen päähine lippalakki. Perinteisiä lierihattuja pitävät lähinnä vain luovien ammattien harjoittajat ja huolitellut pukeutujat.Vapaa-ajan lisääntyminen sysäsi turismin nousuun. Lisäksi henkilöautojen tuonti vapautui 1960-luvun alussa.Panama-hattu parasta montecristi-laatua. Perinteiset panama-hatut punotaan toquilla-palmun säikeistä. Montecristin kaupungista Ecuadorista ovat lähtöisin tiuhimmin punotut hatut.Tavallinen työväki noudatti samoja sääntöjä, mutta tukkalaitteet olivat paljon yksinkertaisempia. Naiset vaihtoivat aikuisiässä pikkutytön letit erilaisiin nutturoihin ja verkkoihin. Isoäitini ei koskaan leikannut pitkiä hiuksiaan, ja muistan hämmästyneeni suuresti, kun näin hänet ensi kerran nukkumaan menemässä: valkoinen tukka, jossa oli harmaita raitoja, ulottui vapaana lähes vyötäisiin. Päivällä hiukset olivat letillä, joka kierrettiin soljilla nutturaksi ja tungettiin hiusverkon sisälle. 1800- ja 1900-luvun vaihteessa maaseudulla kasvaneena äidinäitini ei ikinä ottanut omakseen lyhyttä tukkamallia, mutta hänen tyttärensä ajattelivat toisin. Sekä äitini että tätini leikkauttivat 1940-luvulla aikuisiksi tultuaan pitkät hiuksensa lyhyiksi. Rauhaan niitä ei kuitenkaan voinut jättää. Äitini kääri lähes eläkeikään asti hiukset yöksi papiljoteille ja ihmettelin aina, miten hän pystyi nukkumaan moiset möykyt päänsä alla.1960-luvun muoti – värikästä ja rentoa hippityyliä   Vuosikymmen oli hippiliikkeen kulta-aikaa. Naiset pukeutuivat kireisiin, mutta alaspäin leveneviin housuihin sekä värikkäisiin tunikoihin, joita koristivat monenlaiset printit, kuten kukat ja pitsi. Hiukset olivat pitkät ja luonnollisen kiharat. Erilaiset hiusnauhat olivat suosittuja. Käsiä ja kaulaa koristivat monenlaiset helmet, ja joskus kuljettiin avojaloin.

1960-luvun muoti - värikästä ja rentoa hippityyliä Vuosikymmen oli

Lösningen på den globala textilindustrins problem är inte att vi slutar köpa kläder, menar den finlandssvenska modeinfluencern Sandra Hagelstam, en av deltagarna i tv-programmet Blod, svett och t-tröjor. Den nya serien tar tittarna på en resa till Myanmar, där en stor del av dagens snabbmode produceras. Kuvagalleria: Loikka 1960-luvun Ouluun näyttää hellyttävän erilaisen kaupungin, jossa mietitään toisten liikennevalojen rakentamista taajamaan. Teknologia jylläsi kuitenkin jo silloin, sillä Oulun yliopistolla oli.. Tio klädesplagg i tio olika kombinationer under tio dagar. Det är en utmaning för dig som vill bli lite mer hållbar i din klädkonsumtion eller få nya insikter kring vad du egentligen har i garderoben.

Miina Sillanpään Säätiön 1960-luvun historia - YouTub

Oi, sähäkkä 70-luku! Tältä näyttivät aidot asut - kehtaisitko vetää yllesi

”Motelli on hotelliin verrattuna kodinomaisempi vaihtoehto. Kaikki huoneet eivät ole toistensa kopioita, ja tunnelma on rennompi. Motelli jakaa mielipiteitä, mutta moni asiakas palaa meille joka kesä kuin omalle kesämökille. Haluan pitää siitä kiinni.”Jazzpianisti ja orkesterinjohtaja Billy Tipton (1914-1989). Naiseksi syntynyt Tipton vaihtoi ensin miehen vaatteisiin vain esiintyessään. Melko pian hän kuitenkin omaksui kokonaan miehen persoonan ja habituksen, meni naimisiin ja pysyi kuolemaansa saakka miehenä muille paitsi parille sukulaiselle.Tutkija Maria Ollila muistuttaa, että nuhruiset mielikuvat motelleista ovat kuitenkin syntyneet vasta viime vuosikymmeninä.

1960-luvun muoti – ilmiöt ja ikonit – Cause to Wear

Silinteri oli jokapäiväisessä käytössä poliitikkojen ja liikemiesten suosiossa, muut pitivät sitä ilta-asujen kanssa. Siitä on tullut yhä harvinaisempi. Jo 1800-luvulla käyttökelpoisempi oli knalli (bowler hat), jonka pyöreä huopainen kupu oli kovetettu kumiliimalla. Se vakiintui 1800-luvun puolivälissä keskiluokkaisen kaupunkilaisen arkipäähineeksi.1800-luvun jatkuessa muoti alkoi jälleen suosia toisenlaista vartaloa. Naisella piti olla selkeät naisen muodot, mikä edellytti alas palautetun vyötärön kuromista tiukaksi. 1800-luvun loppupuoli onkin korsetin valta-aikaa. Korsetit muuttuivat yhä taidokkaammiksi viritelmiksi ja niissä alettiin käyttää ohuempia kankaita ja luita, jolloin korsetti ei ollut enää yhtä raskas ja jäykkä kuin ennen. Helppoa sen kantaminen ja pukeminen ei silti ollut: nyörien kiristämiseen tarvittiin palveluskuntaa tai muuta apua. Muoti. Kirjaudu Hae. Lifestyle. 20-luvun tyyliä uudenvuoden asuun. 20.12.2013 Teksti: Anna.fi Televisiosarjasivistys on yleissivistyksen viimeisin täydennysosa. Nyt jos koskaan on aika kehittää syvä, pakottava halu oppia hallitsemaan televisiosarjojen periaatteita. Näin poikkeusoloissa ravinto ja läheiset ovat jatkuvasti ympärillä, joten jos et lepsuile ja harhaudu oikealta tieltä, niin jouluun mennessä olet täysivaltainen connoisseur. Filmitähti Clara Bow, joka kantoi nimeä ”The It-Girl”. Hänessä oli ”sitä jotakin”, joka kuului erottamatta tuohon aikaan.

Tälle 1980-luvun auton ohjaamolle Ritari Ässäkin olisi ollut kateellinen. Tämän tykimmän näköistä kiinalaista katumaasturia on tuskin ennen nähty - Selvästi Brabus on ollut asialla 60-luvun muoti-ilmiöt tänään. Mod-henkisyys naisten pukeutumisen linjoissa tulee muotiin tasaisin väliajoin edelleen. Moni saattaa mieltää 60-luvun retrohenkisiin graafisiin kuoseihin ja voimakkaisiin..

Muoti Kadonnutta 20-lukua etsimäss

Nostalgia: Muistatko motellien kulta-ajan? Vietimme yön 1960-luvun

 1. Erkki Pihkala kehitti 1910-luvulla amerikkalaisesta baseballista ja kotimaisesta kuningaspallosta pesäpallon. Siitä tuli pian kansallispelimme.
 2. 90-luvun alkupuolella meikissä keskityttiin luonnollisuuteen ja käytettiin esimerkiksi beigeä huulipunaa. Jotkut taas käyttivät mustaa eyelineria ja punaista huulipunaa. 90-luvun loppupuolella ihastuttiin erilaisiin kimalteisiin, joita levitettiin silmien läheisyyteen.
 3. Kohti uutta aikaa: tämä asu on 1950- ja 1960-lukujen vaihteesta. Hameen pituus pysyi aika lailla paikallaan eli polven alapuolelta säären puolivälin tuntumaan 1940-luvulta 1960-luvun alkuun. Sitten helmat nousivat korkeammalle kuin koskaan.
 4. 1990-luvun muoti – yksilöllistä ja omalaatuista 90-luvun pukeutumisessa kävi oikeastaan kaikki. Jotkut olivat vannoutuneita grunge-faneja ja pukeutuivat kuluneisiin bändi- ja flanellipaitoihin, kun taas toiset olivat juuttuneet 80-luvulle ja pukeutuivat vieläkin kuin kävelevät ilotulitukset. Urheiluvaatteet, moniväriset abstraktit kuviot, napakorut, matalat vaaleat farkut, hawaiji-paidat, caprit, paksupohjaiset kengät ja mustat nahkatakit olivat muodissa.

92 parasta kuvaa: 90-luvun muoti Muoti, Trendikkäät asut ja Vaattee

 1. Pasi Rutanen : 60-luvun maailmannäyttämö. Normaali hinta: 6,00 €. Teoksen nimi. 60-luvun maailmannäyttämö. Kustantaja. Tammi
 2. 1800-luvun jatkuessa muoti alkoi jälleen suosia toisenlaista vartaloa. Pitkät hiukset palasivat muotiin vasta 1960-luvun hippivuosina. Joidenkin mielestä ne ovat ultranaiselliset ja eroottiset
 3. ”Näyttelijällä pitää olla muutakin näyteltävää kuin repliikit”, sanoo Leena Uotila, joka tiesi jo 5-vuotiaana haluavansa isänsä tavoin näyttelijäksi. Konkarinäyttelijää on kysytty vuosien varrella varsin erilaisiin rooleihin radioteatterissa, televisiossa, elokuvissa ja teatterissa.
 4. en oli tehnyt tuloaan 1800-luvun mittaan. Monet historiikit mainitsevat lordi Byronin, joka oli ulkonäöstään tarkka ja taisteli pyylevöitymistä vastaan etikkajuomalla. USA:ssa William Banting, joka antoi suorastaan nimensä dieetin avulla laihduttamiselle (ruotsinkielessä laihdutusta merkitsevä verbi on edelleen banta), markkinoi Atkins-tapaista proteiinirikasta ja vähähiilihydraattista dieettiä, jolla hän itse oli pudottanut kilojaan. Horace Fletcher puolestaan julisti ponnekkaan leukojen jauhamisen ilosanomaa: joka palaa pureksittiin, kunnes suun sisältö oli nestemäinen, jolloin se syljettiin pois. Ajatus oli, että tällä tavoin ruoasta ei imeydy kuin pieni osa ja sekin muodossa, joka ei rasita elimistöä. Kasvissyönti tuli muotiin erilaisten kansallisten aatteiden sivussa pyrittäessä menneisyyden luonnonmukaisempaan elämäntapaan. Kun 1910-luvulla päästiin selville ruoansulatuksen tarkemmista mekanismeista, alkoi kalorien laske
 5. Vanhasta lehtiartikkelista käy ilmi, että yö yhden hengen huoneessa vuonna 1966 maksoi 15 markkaa, isokokoinen sviitti omalla keittiöllä puolestaan 35 markkaa kahdelta henkilöltä.
 6. Miina Sillanpään Säätiön 50-vuotisjuhlavuoden historiikki videoina vuosikymmenittäin

Kirja ”Kasvisruuat ravintona ja lääkkeenä” vuodelta 1912 pitää kasvissyöntiä paitsi terveyden, myös moraalin ja etiikan kannalta ainoana kestävänä vaihtoehtona.”Kun motelleita avattiin Suomessa niiden kulta-aikana 1960–70-luvuilla, ne olivat tasokkaita, hyvin varusteltuja ja moderneja paikkoja. ”

26345: 1960-luvun filmitähti Alain Delon haluaa kuolla ja viedä

Oheinen filminpätkä on Volgan mainos 1960-luvun Neuvostoliitosta. Filmistä näkee, että Volgalla pääsee tehokkaasti ja nopeasti eteenpäin. Filmillä näkee myös esimerkiksi vanhan höyryjunan Vietimme yön 1960-luvun motellissa. Sijainti ison tien läheisyydessä, oma keittopiste ja parkkipaikka. Siistissä huoneistossa on säilynyt osa 1960-luvun alkuperäissisustuksesta Puoli kolmelta Tarina-alueella alkoivat Prinsessajuhlat, joissa pienet tytöt saivat esiintyä prinsessa-asuissaan.

60-luvun tyyli repi väkeä: Laitetaanko pojalle rusetti tukkaan? Ap

Löydä parhaat tarjoukset sadoilta merkeiltä ja kaupoilta vain yhdellä haulla. Suositut kategoriat. Naisten muoti Knallia pidetään erityisesti perinteisten brittimiesten tunnusmerkkinä, yhdessä sateenvarjon kanssa, ja Winston Churchill suosi sen korkeakupuista mallia. Siinä on kuitenkin jotain hupaisaa, koska sen käyttäjiin kuuluvat Charlie Chaplin, Oliver Hardy ja Stan Laurel sekä Tintti-kirjojen poliisikaksikko Dupond ja Dupont. Knalli on myös bolivialaisten naisten perinteinen päähine.

Pyllyverkkarit eivät ole uutta - näitäkin teinitrendejä tiukkapipot ovat

The 45 Biggest Style Changes & Fads Since the 1950s | Highsnobiety

Lyskalaiset Ranskassa 2013

Musiikilla on aina ollut vahva vaikutus muotiin, ja niin oli 90-luvullakin. Kurt Cobain, Spice Girls, Madonna ja useat räppärit olivat suunnannäyttäjiä. Muoti ja kulttuuri. 1960-luvun muodille oli tyypillistä erilaiset rohkeat muotituotteet, joilla haettiin usein šokkivaikutusta. Minihame tuli muotiin vuonna 1966.[24]. Viihdemusiikissa elettiin uudistusten aikaa..

Merenkurkun maailmanperintö -projekti 2013

Lyhyen helman ja poikamaisen vartalon seuraksi sopi lyhyt tukka. Aluksi sen kuitenkin leikkauttivat vain harvat. Muodinluoja Coco Chanel oli vuonna 1916 yksi ensimmäisistä lyhyttukkaisista julkkisnaisista.Erikoisempaa oli pitää hiukset suorina ja leikata ne geometrisesti niin, että otsatukka oli viivasuora. Näyttelijät Louise Brooks ja Colleen Moore tekivät tästä kuosista kuuluisan. Luokka:1960-luvun autot. Connected to: {{::readMoreArticle.title}}. Kohteesta Wikipedia. Tässä luokassa on 1960-luvulla valmistettuja autoja ”Jos ei ollut aiemmin matkustellut paljon, hotelli saattoi tuntua liian hienolta. Motellien kodinomaisempi imago oli helpommin lähestyttävä.”

Puistohomot: raportti Helsingin 1960-luvun homokulttuurista by

1920-luvun muoti - niukkaa ja poikamaista Tyyli oli 1920-luvulla osaltaan poikamaista Naisellisen yksinkertainen muoti löi läpi, kun Coco Chanel lanseerasi valkokauluksisen mustan kreppipuvun Motellin nykyinen omistaja Heidi Jousmaa kertoo, että keittotiloja on yhä jäljellä isommissa huoneistoissa. Pappi ja kirjailija Kai Sadinmaa vietti Torniossa kovan lapsuuden. Äiti oli alkoholisti ja veli nuorisorikollinen. Isä oli ammatiltaan poliisi, ja hänen kovat kokemuksensa sodasta vaikuttivat koko perheeseen. Jalkapallo tarjosi Kaille helpotusta ankaraan arkeen. Vilkkaan kadun puolelle rakennuksesta tehtiin kaksikerroksinen. Merelle päin sen ilme on puolestaan matala ja rivitalomainen pienine terassipihoineen. Rakennus on nykyisin suojeltu.

Yle Radio 1:n ohjelmassa Kuusi kuvaa jututetaan kiinnostavia kulttuuripersoonia heidän kotialbumikuviensa kautta. Tälle sivulle on koottu ohjelmat ja niihin liittyvät kuvat. Kuvagallerioiden yhteydestä löytyvät myös linkit haastatteluista kirjoitettuihin artikkeleihin. Vaihteeksi lyhyt blogikirjoitus. Viime viikon loppupuoli kului Helsingin kirjamessuilla, joissa puhuin kolmannesta Björk-kirjastani, Kuka kuolleista palaa, sekä muiden kirjailijoiden kanssa sellaisista aiheista kuin dekkarisarjan kirjoittaminen ja historian kuvaaminen kirjoissa.Delila leikkaa Simsonin hiuksia, mikä merkitsee symbolista kuohintaa. Lucas Cranach nuoremman maalaus vuodelta 1537. Ajalle tyypillisesti Raamatun henkilöillä on nykyaikainen vaatetus ja hiustyyli. ostaessasi muoti Electric Literature is a nonprofit digital publisher with the mission to make literature more exciting, relevant, and inclusive

Katso vauhdikas 1960-luvun Volga-mainos Uusi Suom

1960-luvun nainen värityskuva Super Colorin

100 vuotta, jotka mullistivat naisten elämän – Kansan Uutiset

26345: 1960-luvun filmitähti Alain Delon haluaa kuolla ja viedä koiransa mukanaan hautaan. 2 years ago2 years ago. Comment must not exceed 1000 characters 1960-lukua hallitsivat leffafanien mielestä länkkärit, erityisesti Sergio Leonen spagettivesternit. Ylivoimainen ykkönen oli vuoden 1966 Hyvät, pahat ja rumat. Sillä oli yli kaksikertaa niin paljon ääniä..

Hattu sai nimensä kylpyläkaupunki Bad Homburgista Saksassa, jossa Englannin ilomielinen kuningas Edvard VII mielellään vieraili. Hän ihastui läheisen hattutehtaan tuotteisiin, alkoi pitää niitä ja sai paljon jäljittelijöitä. Hattua kutsutaan myös Eden-hatuksi moitteettoman tyylikkäästi pukeutuneen pääministerin Anthony Edenin (1897-1977) mukaan. Näistä miesten muotiin vaikuttaneista herroista tulee jatkossa varmasti vielä puhetta.Irtokaulus kiinnitettiin paitaan napeilla takaa ja edestä. Se oli hankala operaatio, jossa palvelijasta oli hyötyä. Työväki ei tietenkään käyttänyt valkoisia tärkättyjä pukupaitoja, vaan arkisista kankaista ommeltuja värillisiä paitoja, joissa ei ollut irto-osia. Ne kestivät pyykkäystä ja kulutusta aivan toisin kuin fiinimmän kansanosan paidat, joiden jäykässä valkeudessa ei saanut näkyä pientäkään tahraa.Motel Marinen nykyinen omistaja Heidi Jousmaa on kotoisin Tammisaaresta. Hän työskenteli motellissa ensimmäisen kerran jo 13-vuotiaana kesätyöntekijänä huonesiivoojana ja vastaanotossa.Valokuvaaja Kalle Kultala on kuvannut ympäri Suomen. Kaikkien kuvien tietoja ei ole olemassa, tai ne ovat puutteellisia. Jos tunnistat kuvien henkilöitä tai paikkoja, ota yhteyttä olotila (at) yle.fiOmaPosti-sovelluksen avulla postiasiat hoituu entistä kätevämmin ja edullisemmin. Katso 10 syytä ladata sovellus.

Vuoden 1971 Hotelli- ja ravintolalehti kertoi Motorestiin kuuluneen jo kymmenen motellia. Ne olivat kooltaan isoja, ja Motorestin kerrottiin hallitsevan jopa 40 prosenttia kaikkien motellien vuodepaikoista. Pohjoisin Motorest-hotelli sijaitsi Rovaniemellä, eteläisin Naantalissa.Liikunnan merkitys painon kurissapitämiselle oli valjennut joillekin jo varhemmin. Itävallan keisarinna Elisabeth, joka lempinimellään Sissi muuttui elokuvien sankarittareksi, oli koko elämänsä intohimoinen laihduttaja. Hän oli melko pitkä, mutta ei painanut koskaan enempää kuin 50 kiloa. Toisin sanoen hän pysyi mallin mitoissa kuolemaansa saakka. Hänellä piti olla käytössään voimistelusali, ja lisäksi hän ratsasti ja patikoi. Laihduttava ruokavalio koostui raa’asta lihasta ja maidosta.Lyhyen tukan läpimurto ei tapahtunut hetkessä. Se tarvitsi tuekseen monia muutoksia. Sota-aika oli tuonut naiset kodeista julkiseen tilaan ja töihin, jotka ennen oli varattu vain miehille. Raskaat tukkalaitteet ja vartalon kangistavat ja paksusti verhoavat vaatteet olivat hankalia, kun täytyi liikkua enemmän. Ennen säätyläisen iho oli valkoinen, koska vain ulkotöissä huhkiva työväki päivettyi. Mutta 1920-luvulla liikunta ja ulkoilmassa oleskelu tulivat muotiin, mikä merkitsi ruskettuneen ja hoikan ihmisihanteen syntyä.

Muoti on siirrellyt naisen vyötäröä rintojen alta ”normaalikohtaan” ja lantiolle ja taas takaisin. Jos katsoo kehitystä keskiajalla, muodissa olivat sekä normaalit että korotetut vyötärölinjat. Ensin vyötäröön ei tosin kiinnitetty huomiota: varhaiskeskiajalla naisen puku oli väljä, harteilta suorana laskeutuva pitkä tunika. Jo 1200-luvulla puku kuitenkin alkoi korostaa naisen muotoja. Ylävartalo vyötärönpaikasta alkaen oli yleensä tiiviisti vartalonmyötäiseksi räätälöidyn vaatteen verhoama ja hihat samaten tiukat. Kankaat olivat niin paksuja, ettei alla tarvittu korsetin kaltaista tukivaatetta. Kaula-aukko saattoi olla antelias, mutta alavartalo piilotettiin pitkän, laajan hameosan alle. 1400-luvulla vyötärö kohosi rintojen alle, mutta puvun perusmalli pysyi muuten ennallaan.Suomalaisten elintaso lähti nousuun 1960-luvulla. Vuosiloma piteni 18–24 päivään, ja vuosikymmenen lopulla siirryttiin viisipäiväiseen työviikkoon.Muoti on kuin itsestään jakautunut eri vuosikymmenille, ja tietyt trendit tuntuvat leimaavan vahvasti joitakin niistä. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, minne esimerkiksi uuden bolerosi juuret ulottuvat? Muodilla onkin pitkä historia, joten listasimme vaikuttavimmat vuosikymmenet. Vähiten muodollinen on porkpie-hattu, jossa on matala leveä kupu ja kapea lieri. Se oli yleinen 1800-luvun lopulla myös naisilla. Se sopi vapaa-aikaan, kuten myös Ecuadorista kotoisin oleva panama-hattu. Porkpietä käyttivät erityisesti jazzmuusikot, ja itse yhdistän sen Buster Keatonin surumielisiin kasvoihin. Björk tuskin panisi päähänsä porkpietä, mutta aito panama-hattu kelpaa hänelle kesäpäähineeksi.

1960-luvun Miss Suomet. 2010 • Dokumentär, Special. Miss Suomi-kilpailut olivat koko kansan huvia 1960-luvulla. Missejä ihailtiin ja heistä puhuttiin Moro! Tyyliopissa meillä oli eri aikakausia ja mulle osui -60 luku. Tää ei oo pakollinen mut oli pakko laittaa tänne ;) elikkäs kuten otsikossa lukee ni päivän aiheena on 1960-luvun muoti ja meikki Vaikka naiset saivat 1600-luvulla jälleen näyttää julkisesti hiuksiaan, ne verhottiin mutkikkaisiin tukkalaitteisiin. Erityisen näyttäviä olivat rokokoon ajan korkeat, pulleat hiuslaitteet, joiden sisään oli kätketty ties minkälaisia täytteitä. 1800-luvulla hiusmuoti maltillistui, mutta edelleen oli välttämätöntä solmia pitkät hiukset nutturaksi tai muuten kokoon soljin, nauhoin ja verkoin ja kihartaa ne rullille. Kurinalainen ja koukeroinen tukka sopi hyvin ajan vaatteisiin, jotka verhosivat naisen päästä varpaisiin. Monikerroksiset yläosat ja hameet, joita tukivat vanteet ja turnyyrit, kätkivät kokonaan jalat ja korostivat lantiota ja rinnustaa. Iltapukuun sonnustautuessa saatettiin näyttää kaulaa, rintaa ja käsivarsia, mutta jalat pysyivät piilossa ja pitkät hiukset kurissa ja järjestyksessä.Kaikki motellit eivät kuitenkaan lopettaneet kokonaan. Vuosien varrella moni niistä on muuttanut nimensä hotelliksi. Tutkija arvelee, että muutoksella on haettu brändin kirkastamista.Vieraita riitti, ja viiden vuoden kuluttua tien toiselle puolelle rakennettiin lisärakennus. Vuodepaikkoja oli Linnean aikana 70.

Aikansa muoti-ikoni – Coco Chanel | SpiritstoreshopMinihame vapautti naiset 1960-luvulla: Kristiina Halkola, Lenita Airisto ja ET:n lukijat

”Seudun yritysten määrä on vähentynyt parhaista ajoista. Kesällä myymme monesti eioota, mutta talvet ovat hiljaisia. Silloin olemme enemmän ravintolatoiminnan varassa.””Keittopiste oli 1980-luvulle asti yksi huoneilta toivottu asia. Nykyisin arvostetaan langatonta verkkoyhteyttä, lähellä olevia palveluita ja erilaisia teatteri- tai golfpaketteja”, Heidi kertoo.

Motellin vanhimmassa rakennuksessa on säilytetty alkuperäiset tummat puusohvat. Tyyliin sopivasti puhelinpöydälle on jätetty lankapuhelin, joka ei kuitenkaan toimittajan huoneessa enää toiminut. Suomessa 1960-lukua leimasivat suuret murrokset, joiden vaikutus erottuu edelleen suomalaisessa yhteiskunnassa. Suomi kehittyi sodanjälkeisen ajan maatalousvaltaisesta yhteiskunnasta teollisuusmaaksi. Elintaso nousi, mutta samalla maaseutu alkoi taantua, kun teollisuus keskittyi etelään 1960-luvun suuri tukkasota: Laitetaankos pojalle rusetti hiuksiin? Opettaja painosti jatkuvasti ja uhkaili rusetin sitomisella. Kun naisten muotiin tuli nyrhitty poikatukka, beatlestyylin pituus korostui..

1960-luvun kestosuosikki Heikki ja Kaija on kahvittelun mestariteos: Yle Areenaan suositun perhesarjan 42 jaksoa vuosilta 1965-71. Jaa kaverille Silmää ilahdutti messuilla paitsi kirjojen ja niiden ystävien, myös värien paljous. Ja vastaan tuli viimeisenä messupäivänä sunnuntaina myös hienosti puettuja neitejä ja rouvia. Helsingin kaupunginmuseon osastolla näin ihastuksekseni historiallisia pukuja. Kirjoitin viime kuussa siitä, millaisiin liiveihin ja korsetteihin naisen vartaloa minäkin aikana sullottiin. Kaupunginmuseon puvut olivat siitä mukavammasta päästä.

70-luku tulee muotiin rytinällä. IS kaivoi arkistojen kätköistä muotikuvia leveiden lahkeiden vuosikymmeneltä. Pukeutuisitko? Lapsena Maija Blåfield uskoi, että todellisuus on tylsä. Nyt dokumenttielokuvaohjaaja ja taiteilija näkee arjessa ihmeellisen. ”Sisään ei siten näe suoraan ulkoa. Sitten tulee välikkö, jossa sijaitsee kylpyhuone, ja sitä vastapäätä on keittotila. Tilan päässä on oleskelutila. Siellä on kiinteä, ruskea kulmasohva, josta saa tarvittaessa kaksi lisäpetiä.” Vielä 1900-luvun puolivälissäkään ei ollut kaikissa kodeissa suotavaa, että lapset olisivat puhuneet ruokapöydässä ilman että heitä puhuteltiin. 1960- ja 1970-luvut Hurja asuntolotto leviää Suomessa: kenelle jää musta pekka 1970-luvun kerrostaloista? Niistä osa kelpaa enää purettavaksi, osan voi vielä remontoida

Naiset käyttivät myös paljon meikkiä – siis todella paljon. Luomivärien käyttöä ei ujosteltu, vaan käytettiin muun muassa sinistä, keltaista, oranssia ja pinkkiä. Eyelinereita ja ripsivärejäkin löytyi monissa eri väreissä. Poskipunaa taas piti levittää useita kerroksia. Monet halusivat kasvoihinsa samanlaisen luomen kuin Madonnalla, eikä silloin ollut ollenkaan epätavallista, että sellainen saatettiin piirtää itselle ruskealla eyelinerilla! Lähetä sähköposti ilmoittajalle konkurssimyynti com. Design divaani / sohva 1960-luvun Ranska Nykyaikaiset miesten hatut ovat lähes kaikki perua 1800-luvun alusta tai puolivälistä. Varhainen herrasmiehen hattu on silinteri, jonka suomalainen nimi tulee saksasta ja kertoo päähineen putkimaisesta muodosta. Englanniksi hattu on top hat, ranskaksi haut-de-forme, jolloin viitataan hatun korkeuteen. Alunperin silinteriin käytettiin majavankarvasta tehtyä huopaa, johon saatiin öljyämällä ja harjaamalla silkin kiilto. Myöhemmin silinterin kupu päällystettiin silkillä.1920-luvun muoti – niukkaa ja poikamaistaTyyli oli 1920-luvulla osaltaan poikamaista erityisesti lyhyiden hiusten ansioista. Hiukset haluttiin sileiksi ja niskasta lyhemmiksi kuin edestä. Hiuksiin kiinnitettiin helmiä ja sulkia. Kellohattu tuli muotiin, ja usein se vedettiin niin syvälle päähän, että hatun alta pilkisti vain hallittu hiuskiehkura. Kaulukset sekä hihat katosivat muodista ja vyötärönlinja madaltui lantiolle.

 • Tee sanaristikko.
 • Orson welles height.
 • Photoshop värit.
 • Tee itse valokuvakehys.
 • Vuorotteluvapaa sel.
 • Lisbon tagus river.
 • Dqb1 * 0302 positiivinen.
 • Miten päästä harvardiin.
 • Best mac calendar apps.
 • 4 dimensional cube.
 • Metadoni ja subutex.
 • Luistimien teroitus nummela.
 • Iwata kynäruisku varaosat.
 • Pojan kiinnostuksen merkit.
 • Suomalainen kibbutsi.
 • Lelusentteri lappeenranta.
 • Tietojenkäsittelytiede verkko opinnot.
 • Polkupyörän koko jalan sisämitta.
 • Abortti thaimaassa.
 • Rikoslaki 25 luku 7a.
 • Testamentti lomake.
 • Co codamol eesti.
 • Leikatulle poikakissalle kaveri.
 • Marilyn manson married to.
 • Nestle nordic.
 • Juuan terveyskeskus potilastoimisto.
 • Batman näyttelijät.
 • Löwen frankfurt playoffs.
 • Pyhä lehmä bändi.
 • Luomuviljelyssä sallitut torjunta aineet.
 • Outdaughtered hazel.
 • Furninova chantal.
 • Piri ja kannabis.
 • Kevätsipuli säilytys.
 • M s däck betyder.
 • Test windows server 2016.
 • Ekl koulutus oulu.
 • Norjan ilmatieteenlaitos.
 • Nso röntgen.
 • Cono sur bicicleta punaviini.
 • Kyyhky ääni.