Home

Kuparikierukka ensimmäiset kuukautiset

Nyt on kyllä pakko korjata, e-pillerit ovat olleet markkinoilla jo yli 50 vuotta, niitä on siis tutkittu paljon. Yleensäkin ennenkuin lääke edes pääsee markkinoille se käy läpi vuosia tutkimuksia. Pelkällä “combined oral contraceptives” -haulla tulee PubMedistä yli 7000 artikkelia koskien e-pillereitä, ei tämä vähän mielestäni ole? Pillerithän myös ovat muuttuneet kehittyneemmiksi ja vähähormonisemmiksi vuosien myötä, nyt mennään jo 4. sukupolvessa pillereitä. Mulla on toinen hormonikierukka menossa, yhteensä kuusi vuotta ollut. Minulle sopinut hyvin, ei vaivoja. Kivointa on ollut tietty se, että kuukautisia ei ole kuuteen vuoteen näkynyt. En pane pahakseni. Itse lääkärinä suosittelen kaikille ensi linjassa kuparikierukkaa hyvän siedettävyyden ja tehon ja miellyttävyyden vuoksi. N 10 v tk-lääkärin uran aikana olen laittanut keskimäärin 1-2 hormonikierukkaa/ kk ja jonkun ongelman ( yl.päälle jäänyt tiputteluvuoto) ottanut 10 vuodessa ehkä niistä 2 pois ennen aikojaan. Sellainen on mun kokemus hormonikierukasta käyttäjänä ja lääkärinä. Kuparikierukoita olen laittanut myös joskus muutamia, hyvin kai nekin on asiansa ajaneet. Käyttäjäystävällisyytensä vuoksi hormonikierukka on suositumpi varmaan nykyään.Kuparikierukka maksoi 70€ ja sen teho kestää yhdeksän vuotta. Kuulemma kaikissa virallisissa papereissa lukee viisi vuotta, koska siihen on lopetettu viralliset tutkimukset, mutta oikea teho on yhdeksän vuotta. Lie sitten onko tuo joku salaliitto saada minun kaltaiseni vanhat akat raskaaksi! 😀 “Joojoo kyllä se teho siitä vielä neljä vuotta jatkuu!” 😀 Mutta kyseessä on ainakin super-edullinen ehkäisymuoto. Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja kotisivuni tähän selaimeen seuraavaa kommentointikertaa varten.Näin ollen minun päässäni jos kuparikierukka ehkäisee hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kohdunseinään niin se ei ole mitenkään väärin. Se on sama asia kuin ne useat kerrat jolloin nainen on ollut raskaana tietämättään, ja vähän sama asia kuin jälkiehkäisyn käyttäminen. Uusi elämä alkaa vasta kun se on istutettu kohdun seinämään kunnolla kasvamaan. 🙂

Lähiömutsi Facebookissa

Tässä linkissä mainitaan tuo puolukankin lääkärin mainitsema kuparikierukan ehkäisyvaikutus:http://www.mayoclinic.org/tests-procedures/paragard/basics/definition/prc-20013048Enempää en nyt ehtinyt etsiä.Sitä kuukautisverta tulee siis sen takia enemmän, kun kuparikierukka paksuntaa kohdun limakalvoa. Eli vuodettavaakin on enemmän. En uskoisi sen mahdollisen hedelmöittyneen alkion vuotamisen aiheuttavan vuodon määrään mitään suuntaan tai toiseen, mutta mitään faktatietoa mulla ei tästä ole.Itse en ole synnyttänyt, mutta kymmenen vuoden pillereiden popsimisen jälkeen siirryin Lady-Compin käyttäjäksi. Pohdin ratkaisua pitkään jo laitteen hinnankin takia, mutta hetkeäkään en ole katunut. Laite pelaa niin varman päälle, että itse en ainakaan ole yhtään huolissani sen tehosta. Asia voisi olla tietenkin eri, jos en olisi vakituisessa parisuhteessa, jossa lapsen tulo ei olisi katastrofi. On ollut jännä huomata, miten paljon ekstrahormonit vaikuttavat ihan jokapäiväiseen elämään, varsinkin mentaalisella puolella. Olen kuitenkin vakuuttunut, etten enää koskaan palaa hormonaaliseen ehkäisyyn ja mahdollisten lasten jälkeenkin käytän Lady-Compia.

Useiden kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että lääkärit eivät oikein tykkää kuparikierukasta. Osaako joku sanoa, miksi?Moikka,Mä oon käyttänyt ehkäisytietokonetta nyt melkein pari vuotta ja se tuntuu toimivan. Pointtina siinä siis on se että joka aamu mitataan kielen alta lämpötila (teen sen puoliunessa, laitteessa kun on herätyskello integroituna), sit laite näyttää joko punaista tai vihreää valoa. Punaisen valon aikana on mahdollisuus hedelmöittymiseen joten sinä aikana kannattaa joko pidättäytyä kokonaan tai käyttää kumia jos ei vauvoja toivo. Vihreän valon annettuaan voi sitten huoletta vedellä vanteella 😉Ja ei, ei ole maksettu mainos. Laitteen nimi on Ladycomp ja ollut esim saksassa käytössä jo vuosikausia, suomessa pikkuisen uudempi kapistus. Googlaamalla löytyy lisätietoa.

Kuparikierukka

Hormonikierukka oli lopulta ainut järkevä vaihtoehto minulle, koska kuparikierukka aiheutti sen että kohtuni limakalvo oli koko ajan aivan hirvittävän paksu, edes kuukautisten jälkeen se ei ohentunut ja semmoinen ei kuulemma ole lainkaan hyvä juttu. Tosin itselläni on se inha veritulppageeni, ja hormonaalinen ehkäisy ei ole sinällään paras juttu mutta vaihtoehdot ovat aika vähissä. Mutta summa summarum, tämä hormonihärpäke on varsin jees 🙂 Kuukautiset tulivat pari kertaa laiton jälkeen ja ovat nyt ohi. Ennen vuosin viikon kuin pistetty sika joten tämä nykyinen vuotamattomuus on erittäin mukavaa 😀 Ainut miinus hormoneitten lisäksi on se, että tämä tekee minulle munasarjoihin jotain nesterakkuloita (älä guugleta!) jotka ovat välillä kipeitä. Mutta eritoten tuon mainoksissa ”helpon ja nopean ja kivuttoman” essuretoimenpiteen jälkeen olen tullut siihen tulokseen että kaikkea ei vaan voi saada 😛 😀 Ensimmäiset kuparikierukat tulivat myyntiin 1900-luvun alussa, joista useimmat aiheuttivat Kuparikierukka on T:n muotoinen ehkäisyväline, joka on valmistettu kuparista ja muovista Kävin hiljan tuossa keskustelutapaamisessa ja totesin olleeni väärässä. Kyllä kannattikin jutella. Nyt en meinaan ole enää niin ehdottoman varma siitä, että en enää koskaan tahdo hormonaalista ehkäisyä. Toki tiesin kuparikierukan käytön epämiellyttävät seuraamukset: jopa kolmekymmentä prosenttia lisääntyvä kuukautisvuoto ja pahentuvat kuukautiskivut. Nämä ovat kuitenkin vähäisiä vaivoja siihen nähden, että olen 365 päivää vuodesta verta nenästäni kaivava hirviö. Mutta minut laittoi yllättäen mietteliääksi itselleni uusi tieto siitä, miten kuparikierukka toimii. Oripään vauvataposta epäilty mies tuodaan vangittavaksi - poliisi esittää ensimmäiset todisteensa salaisessa istunnossa Minttu on kahden pienen pojan sinkkuäiti, jonka elämänmakuisessa blogissa pääset seuraamaan tämän vauhtikolmikon elämää. Blogissa löydetään kauniita asioita hektisen arjen keskeltä, tehdään hyvää..

Ensimmäiset SATO JoustoKodit valmistuvat kesällä Taliin. LUE LISÄÄ. Liiketila, jonka asiakkaat löytävät Ei ollut vuo lause suunnattu sinulle, lähinnä yleinen kokemus omasta kaveripiiristä. Paljon olen kuullut voivottelua siitä, miten mies ei suosu kumin käyttöön ja sitten joko kärsitään hormonaalisen ehkäisyn sivuoireista tai tuskastellaan muiden vaihtoehtojen kanssa. Olen yrittänyt näille ystävilleni juurikin tolkuttaa, että teidän keho on teidän oma ja ei miehellä ole mitään oikeutta vaatia teiltä ehkäisyn hoitamista teitä vahingoittavalla tai muuten elämää haittaavalla tavalla. Nyt tästä kommentista ei tarvitse kenenkään vetää mitään feministikorttia esiin, sillä en siis todellakaan ole sitä mieltä, että se nyt on vaan paska säkä, jos mies ei nauti kumin kanssa. Pointti on se, että on tosiaan paljon muitakin tapoja saada toinen nauttimaan, kuin perinteinen yhdyntä, joka on loppujen lopuksi vain pieni osa seksiä. Miehet eivät innostu naisesta, jolla on kuukautiset. Menstruoiva tanssija tienasi vain keskimäärin 22 puntaa tunnissa, kun saalis oli muulloin noin 32 puntaa. Ovuloiva tanssija (eli kaikista hedelmällisin.. MARKKINA-ALUETTA. 1930. -luvulla valmistuivat ensimmäiset kotimme. 2300. TYÖNTEKIJÄÄ

Juu, ainakaan oman kroppani tuntien en lähtisi ilman ehkäisyä nyt sutinoimaan, vaikka ehdot täyttyykin 🙂Moi! Mulla oli kuparikierukka pari vuotta, ja vuodot muuttuivat niin järjettömän runsaiksi että pöntölle istuessakin vaan lorisi… Lisäksi jo aiemmin 7pvä muuttui 9-10 päiväksi. Tästä syystä vaihdoin pari kk. sitten hormonikierukkaan mm. vuodon määrän ja kamalien PMS oireiden vuoksi. Ekat pari viikkoa meni kivasti, sen jälkeen olenkin ollut koko ajan kuin PMS hirviö kamalalla ahdistuksella ja kuivuudella höystettynä. Ja kun on kuivaa, ei tee mieli paneskella. RIITTÄÄÄ TÄMÄ!!!!!!! Ehkäisyneuvolan täti auliisti suositteli hormonikierukkaa, ja tarjosipa myös alkuun 3-6kk mahdollisesti pahenevien oireiden (pms) hoitoon tilapäistä masennuslääkitystä. Ei kiitos.Nyt kuulin uudesta GyneFixistä. Kuparista tehty ihan erilailla suunniteltu häkkyrä joka ei lisää vuodon määrää, eikä vissiin muutakaan. Tulkoon ”normaali” parin päivän PMS hirviö, ja tavalliset menkat, tän jatkuvan kireyden ja ahdistuksen tilalle. AAMEN jos tämä toimisi! En tiedä mihin ehkäisyteho perustuu mutta nyt just ei se kauheesti mietitytä. Ensimmäiset Kuukautiset. Day 1,463, 02:23 • Published in Finland • by Abdullah Korianteri. Korianterin Kuukautiset on enemmänkin manifestointia ja mielipiteiden julkituomista, kuin normaalia.. Kuukautiset voivat joskus olla myöhässä kaksi viikkoa. Joskus voi jäädä kokonaan yhdet vuodot tulematta. Mutta jos menee 2-3 kuukautta eikä vuotoja tule niin sitten on hyvä mennä lääkäriin Sekä minulla että siskollani hormonikierukan vaikutus oli sama; hermot oli kireät kun viulunkielet ja kokoajan. Pyysin poistamaan kierukan puolen vuoden käytön jälkeen.

Video: Kuparikierukka - ehkäisyväline raskauden ehkäisyyn Dr

Hormonikierukka ja kuparikierukka. Kohtuun asetettavia kierukoita on olemassa kahta eri tyyppiä; hormoni- ja kuparikierukoita. Vanhanaikaisen uskomuksen mukaan kierukkaa ei voisi asettaa.. Terveydenhuollon ammattilaiset puoltavat hormoniehkäisyä monista eri syistä. Yksi isoin niistä on raha. Kas kummaa kun nuoret saavat ensimmäisen laatan pillereitä ilmaiseksi mukaan.. Ehkäisybisnes on isoa rahaa.Vastoin yleistä luuloa kierukka ei aiheuta sisäsynnytintulehduksia, mutta ei niiltä valitettavasti suojaakaan.

Kuukautisten aikana kannattaa antaa nuorelle tilaa ja aikaa löytää omat toimintatavat ja tutustua kehon toimintaan. Aikuisen rooli on olla kuuntelevana korvana ja auttavana olkapäänä, mikäli nuorella herää huolenaiheita.Mä oon ymmärtänyt, että ensin kannattaa kokeilla hormonikierukan ”rinnakkaisvalmisteita” eli minipillereitä tai laastaria. Sillä siis selviää, sopiiko ko. tyypin valmisteet itselle. Hormonikierukan laitto on kuitenkin ona prosessinsa, samoin poisto.Siksi olenkin alkanut varovaisesti miettiä sittenkin hormonaalista ehkäisyä, hormonikierukan muodossa. Sen ehkäisyteho perustuu siihen, että se paksuntaa kohdunkaulan limaa niin, etteivät siittiöt pääsee hedelmöittämään munasolua. Hormonikierukka, kuten kuparikierukkakin, ehkäisee viiden vuoden ajan. Hormonikierukan ehkäisyteho vastaa sterilisaation luotettavuutta (kaksi tuhannesta naisesta tulee raskaaksi hormonikierukan kanssa, kun kuparikierukan kanssa yksi kahdestasadasta naisesta tulee raskaaksi). Sillä on sivuvaikutuksia, jotka mielelläni otan: kuukautiskipujen hellittäminen, vuodon väheneminen ja mahdollisesti kuukautisten jääminen kokonaan pois.

Kuparikierukka Ehkaisynetti

En jotenkin  osannut jännittää tilannetta etukäteen. Varasin torstain ja perjantain kyllä vapaapäiviksi ja siitä olen kyllä itseeni tyytyväinen.Oletko tutustunut Essureen? Itseäni kiinnostaa se kovasti, se kuulostaa fiksulta ja hormonittomalta systeemiltä, mutta siitäkin löytyy paljon ristiriitaista tietoa ja kokemuksia, esim. jenkeissä Erin Brockovich ajaa jotain Essure-vastaista kampanjaa. Nää on niin vaikeita asioita!

Kuparikierukka Lääkärikeskus Aav

 1. ut. Sen ainoan kerran kun tänä aikana kumi on hajonnut, olen syönyt jälkiehkäisypillerin, joo siinä vasta hormoneja onkin mutta eipä ole usein tarvinnut ottaa. Niitä kuitenkin saa apteekista tuosta vaan.
 2. ipillerini kuparikierukkaan kun olen niiden aikana kärsinyt haluttomuudesta ja orgasmivaikeuksista. Pidin ennen
 3. en ole jännittänyt juuri lainkaan, mutta nyt alkoi kohtua aristaa jo pelkästä ajatuksesta.
 4. Iloiset Kuukautiset. 5 likes. Musician/Band. See more of Iloiset Kuukautiset on Facebook
 5. ipillerit, vaikka vannoin että en koskaan enää ota pillereitä. Noh, kondomiin en myöskään

Valitettavasti Hanne taitaa olla niin, että ihan vain kokeilemalla selviää, kumpi kierukka sopii sinun kehosi kanssa paremmin yhteen 🙂 Mutta eihän se niin iso juttu lopulta ole, laitat ensin toisen ja sitten katot kuinka käy, eikös niin.Tilalle laitettiin kuparikierukka. Se on tuntunut sopivan hyvin. Kuukautiset ovat parin päivän ajan runsaat, mutta en ole kokenut sitä mitenkään ongelmana tuon hormonikierukan horror-kokemusten jälkeen. Kuukautiskipuja ei minulla ole juuri lainkaan.Minulle laitettiin viime heinäkuussa ehkäisyimpantaatti eli -kapseli. Sitä ennen olin käyttänyt kolmisen kuukautta samaa hormonia sisältäviä minipillereitä. Aluksi kuukautiset kestivät kuukauden tai jotain muuta yhtä järkyttävää, mutta sitten elimistö sopeutui eikä ongelmia ollut.

Video: Vuokkoset Ensimmäiset kuukautiset ja niiden alkamine

Olimme sopineet puhelimessa alustavasti, että kapseli ainakin otetaan pois ja kierukka tulee ehkä tilalle. Paikan päällä juttelin pitkät pätkät ihanan hoitajan kanssa. Kertoi kuparikierukan hyvät ja huonot puolet sekä kyseli kysymyksiä, joilla selvitettiin, että onko kierukka minulle varmasti paras vaihtoehto. Olin jo itse tutkinut aiheesta paljon tietoa, joka taas helpotti päätöksentekoa.Kuparikierukan ehkäisy perustuu siihen, että se saa naisen kohdun limakalvon paksuuntumaan niin, ettei hedelmöittynyt alkio pääse kiinnittymään siihen. Siitä johtuu myös kuparikierukan kanssa lisääntyvä kuukautisvuoto. Alkio tulee sitten ulos kuukautisten mukana, ja jotkut puhuvatkin niin sanotusta abortoivasta ehkäisystä. Näin ei tietenkään välttämättä tapahdu joka kuukausi, vaan ainoastaan silloin kun siittiö ja munasolu nyt ovat sattuneet kohtaamaan ja kaikki on ollut hedelmöittymistä ajatellen kunnossa.Sen vuoksi ainakaan tuolla kyseissä laitoksessa ei kierukkaa suositella jos alla on uunituore parisuhde. 🙂Toisissa tapauksissa ilmeisesti on juurikin näin, että se hormonaalinen ehkäisy on nimenomaan parempi. Hienoa jos kivut ovat alkaneet kadota siis. 🙂

Synnytyksen jälkeinen ehkäisy: kuparikierukka ja hormonikierukk

Hormonikierukan vaikutus on ensisijaisesti paikallinen, joten kuulemma progestiinipitoisuudet (keltarauhashormonia jäljittelevä johdos) muualla kropassa ovat pienet. Hormonikierukan progestiinipitoisuudet ovat matalimmat kaikista ehkäisymenetelmistä. Ehkäisyneuvolan terkan mukaan mielialaan tällä ei ole melkeinpä mitään vaikutusta, jos ihminen on muuten mieleltään perusterve. Mutta kun ne hormonit, niitä siinä on silti. Ne mietittyttävät etenkin nyt, kun aikomuksena on imettää vielä monen monta kuukautta. Ja siitäkin huolimatta hormonikierukka tuntuu minulle paremmalta vaihtoehdolta kuin aina kuukautisten alkaessa miettiä, huuhteleeko kuukupista viemäriin samalla hedelmöittyneen alkion.Hui. Ei kuulosta kivalta. Jännä kuinka paljon eroja on kokemuksissa. :O Niinpä, toivon nyt todella, että tämä toimisi. Ainakin nyt tämä eka viikko mennyt kivasti. 🙂 Sieltä Mäkiranta sai ensimmäiset vaikuttamiskokemuksensa. Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen häntä motivoi se, että muiden sukupolvien aikana elintaso on noussut ja asiat menneet parempaan suuntaan That brings the total claims over the past three weeks to more than 16 million Se mikä sopii toiselle, ei välttis sovi toiselle. Nimimerkillä kokemusta on. Itsellä hormonikierukka asennettiin toisen lapsen jälkeen jälkitarkastuksessa. VIRHE! 9kk jatkuvaa vuotoa, paria taukopäivää lukuunottamatta. (kauheen tehokas ehkäsy 😀 ). Vaihdoin pillereihin.Kaverilla taas samainen kierukka ei aiheuttanut mitään ongelmaa! (epistä!)Nyt käytössä minipillerit ja haaveena saada kapseli. Kuten teillä, juuri nyt ei voi kuvitella että lasta joskus vielä haluaisi, MUTTA on vielä sen verran nuori että joskus voi tehdä mieli hankkia iltatähti. Jotain pysyvämpää ehkäisyä siis täälläkin metsästetään.Lycka till etsimisen äärelle, kauheen rasittava homma! 😀

Kuparikierukka jälkiehkäisynä. Jos suojaamattomasta yhdynnästä on yli 72 tuntia, mutta alle 5 vuorokautta, voidaan lääkärin vastaanotolla asentaa vielä tavallinen kuparikierukka Hormonikierukan otin viime keväänä ja poistatin viime kuussa. Vuotopäiviin ei ollut vaikutusta, edelleen oli runsaat menkat. Mutta ehkäisyteho oli huippuluokkaa, kun ei seksi käynyt mielen vieressäkään ja limakalvot oli kuivat, kuin Saharan autiomaa. Päätin, että ennenkuin ukon naama näyttää lopullisesti sitruunalta poistatan kyseisen vehkeen. Saatoimpa samalla pelastaa parisuhteeni ��Itseäni arvellutti myös tuo kuparikierukka ja siihen liittyvät tunneasiat mutta nyt kun päädyin sen kuitenkin laitattamaan, ei tuota mahdollista hedelmöittymistä edes mieti vaikka ajattelin myös miettiväni alkioita ym. Eli samanlaisin fiiliksin kuparikierukkaan päätyneenä voin kuitenkin suositella. Pari ensimmäiset kuukautiset olivat melko järkyt mutta nykyisin ihan normaalit. Itse ajattelin hormonikierukan aiheuttamaa kuukautisten poisjääntiä negatiivisena asiana vaikka mieluusti ilman olisinkin. Voiko se tehdä mitenkään hyvää limakalvoille ja eikö se sitten ole luonnotonta? Tämä nyt on niin puolueellista kun olen tyytyväinen tuohon kuparikierukkaan mutta tsemppiä valintaan. 🙂 Ensimmäiset arvostelut on nyt ladattu verkkoon, eivätkä ne ole lainkaan suopeita. Kellan Lutzin tähdittämää elokuvaa ei ole moitittu vain yhdestä tietystä asiasta; kritiikkiä on sadellut niin tehosteiden..

Kuukautiset kuparikierukan poiston jälkeen Vau Foorum

Tervetuloa hormoniton elämä! Case kuparikierukka Pauliina Olivia

 1. en. Kierukan aiheuttamia runsaita vuotoja ja kipuja voidaan hyvin hoitaa esimerkiksi tulehduskipulääkkeillä. Usein näissä tilanteissa suositaan vaihtamista hormonikierukkaan, jolla on vuotoja niukentava ja kipuja vähentävä vaikutus.
 2. ulla valitettavasti tyssää siihen. Sitten kun yöt tasoittuvat kuopuksen takia, niin harkitsen uudelleen.
 3. Itsellänihän ei näitä ongelmia veritulppahistorian ja geenivirheen takia ole. RFSU:n So Sensitive -kondomi on ima suosikki, lateksiton ja hyvin ohut. Eikä mene rikki, venyy ja paukkuu vaan! Kokeilin kerran käyttämättömällä mielenrauhan vuoksi. 😀

Porin kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden ensimmäiset vaiheet on saatu päätökseen. Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 11. toukokuuta konsernihallinnon organisaatiouudistukseen.. Ehkäisyrengas oli pitkään ”suosikkini”, mutta koska vuosina kuin seula, päädyin hormonikierukkaan. Ah, tätä melkein menkatonta elämää. Ei voi kuin suositella. Kierukka ollut nyt kaksi vuotta ja samalla ehkäisyllä aion jatkaa niin kauan kuin on tarvis.Mietin näitä silloin, kun päätin lopettaa pillerit. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta kuulin silloin useammalta, että hormonikierukka olisi kuivattanut limakalvoja, mikä olisi vaikeuttanut kostumista, mikä vaikuttanut ikävästi seksielämään. Muutenkin oli aiheuttanut aika monella tutulla haluttomuutta. Joillakin ehkäisee siis ehkä liiankin tehokkaasti? Mutta tiedä häntä. Nää on tosi tosi vaikeita juttuja! siksi En ottanut lopulta kumpaakaan. Lääkärit tuntuivat kannattavan ehdottomasti hormonikierukkaa, kuparinen on taas aika suosittu ilmeisesti muualla Euroopassa.

Kuparikierukka - kommenttia please Keskustelu Ann

Kuparikierukka Terve

 1. Lataa tämä ilmainen kuva aiheesta Cup Kuukautiskierron Kuukautiset Pixabayn laajasta kirjastosta tekijänoikeudettomia kuvia ja videoita
 2. Kapselin poiston takia pitää olla yksi päivä ilman kuntosalia ja suihkuunkaan ei saanut mennä. Kierukan takia pitää olla muutama päivä rennosti ja ilman kuntosalia. Käytän nyt tilaisuuden hyväksi ja poden flunssani loppuun, ota iisisti ja legendaarisesti aloitan maanantaina uuden elämän. Onneksi tavallaan flunssa ja kaikki tuli nyt samaan syssyyn. Potee kaikki kerralla pois alta. Ensi viikolla sitten hyvin levänneenä voi kerätä itsensä ja mennä apinanraivolla taas eteenpäin. 🙂
 3. ulle ikäviä sivuoireita (itkuisuus, alakuloisuus, vuotohäiriöt, haluttomuus). Etenkin ensimmäisellä kerralla miespuolisen lääkärin kaupitteluinto tuntui todella ärsyttävältä. Kuopus on nyt vuoden ja samat pähkäilyt käynnissä. Lapsiluku täynnä. Minulla on aina ollut luonnostaan kivuliaat kuukautiset, joten kuparikierukka sikäli askarruttaa. Tämä toinen jälkitarkastuslääkäri sanoi, että hormonikierukka on sellainen että n. Joka kolmannella menkat jäävät pois, joka kolmannella tilanne säilyy ennallaan ja joka kolmannella tulee häiritsevää tiputteluvuotoa menkkojen ulkopuolellakin. Sanoi, että
 4. En olekaan kuullut, että kuparinen olisi suositumpi muualla Euroopassa. Mielenkiintoista, miksiköhän näin? Mullakin alkaa olla nyt yhä enemmän se tunne näitä kommentteja lukiessa ja asiaa pohtiessa, että en ota lopulta kumpaakaan.

Tiesitkö tämän kuukautissuojista? Video kertoo, millaisia

Kuparikierukkaa käytetään myös jälkiehkäisyyn. Se sopii myös synnyttämättömille naisille. Kuparikierukka sopii naisille, jotka haluavat hormonittoman vaihtoehdon. Kuparikierukkaa voi käyttää imetyksen aikana. Kuukautisten alkaminen. Mitä kuukautiset oikeastaan ovat? Miten säännölliset kuukautiset ovat? Ovatko kuukautisesi vasta alkaneet? Älä huolestu, jos ne eivät ole vielä säännölliset

Ennen ensimmäisiä kuukautisia tytöillä tulee yleensä valkovuotoa. Valkovuoto valmistaa kehoa kuukautisiin, se kosteuttaa ja puhdistaa vaginaa, sekä ehkäisee tulehduksia. Pikkuhousunsuojia voi käyttää jos haluaa välttää tahrat alushousuissa, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on huolehtia yleisesti hygieniasta eli pestä alapää vedellä ja vaihtaa pikkuhousut päivittäin. Itsestä huolehtiminen on tärkeä askel kohti itsenäisyyttä ja siihen suuntaan on hyvä ohjata nuorta.Kuukautiset voivat pelottaa murrosikäistä. Koulusta tai kavereilta on kuultu, että siihen liittyy verenvuotoa. Nuori voi luulla, että verta vuotaa valtavasti ja että kuukautisiin liittyy kovia kipuja. Nuorelle kannattaa kertoa avoimesti kuukautisten eri vaiheista. Kuukautisten ensimmäisinä päivinä vuoto voi olla niukkaa ja pikkuhousut tulee suojata pikkuhousunsuojalla tai terveyssiteellä. Kuukautisten keskivaiheille vuoto on runsaampaa ja sidettä tai tamponia tulee vaihtaa useammin. Kuukautisten loppua kohden vuoto niukkenee. Kotiin kannattaa ostaa erilaisia kuukautissuojia ja kertoa niiden paikka nuorelle. Koululaukkuun on hyvä sujauttaa mukaan muutama terveysside, sillä kuukautiset voivat alkaa hyvinkin yllättäen ja on mukavampaa olla varautunut.No joo, ei ole kuukautisia vielä (imetys) ja ei todellakaan kunnollisia unia 😀 Mutta tuo kondomin lisäturvana kuulostaa hyvältä, sillä ymmärrän sun miehen hermoheikkouden kondomien suhteen.Pitkäaikainen (5 vuotta) ehkäisy, joka ei vaadi jatkuvaa muistamistaEi lisää veritulpan riskiäLisää usein kuukautisvuodon määrääVoi lisätä kuukautiskipujaHetkonen. Muuten hyvä ja asiallinen kommentti, mutta vika lause vähän sai minut naurahtamaan. 😀 Itselleni ainakin kierukka oli täysin oma ratkaisu ja miehelle olisi oikein mieluusti kumit kelvanneet. Itse en näe kierukassa mitään vikaa ja itse en pystyisi elämään kumien kanssa jatkuvassa raskaudenpelossa. 🙂 En siis tiedä edes tarkoititko minua, mutta pakko tarkentaa silti. 😀 (Ikinä ei tiedä mitä kukakin lukee rivien välistä)

Kuparikierukka lämpimänveden lämityksee

Hormonikierukka ehkäisee ovulaation! Siksi ei myöskään kuukautisia! Ei se ole mikään kohdunkaulanlimapaksunee joka siellä ehkäisee. Ihme epäpätevä satutäti ollut siellä ehkäisyneuvolassa keskutelemassa. Kierukat (sekä hormoni että kupari) lisäksi aiheuttavat kohtuu pysyvän lievän tulehdustilan, jonka vuoksi olosuhteet hedelmöittymiselle eivätole suotuisat, tätä ei yleensä mainosteta, ei kuulosta niin kivalta. Minulta poistettiin kuparikierukka kolmisen viikkoa sitten ja nyt odottelen kuukautisia. Onko kenelläkään vastaavaa kokemusta, että ensimmäiset kuukautiset alkavat myöhemmin tai ovat.. Että sellanen kokemus täältä. Kaikkihan me ollaan yksilöllisiä ja vaikea se on sanoa millaista se esim. sulla olisi, kun mulla on tällaista. Tänään menen lääkärin vastaanotolle keskustelemaan aiheesta, että onko tämä normaalia vai poistetaanko samantien. Mutta mitä sitten jos poistetaan.. mies on sitä mieltä et piuhat vaan poikki, lapset on tässä (kaksi) eikä enempää haluta. Minä taas en ole valmis siihen päätökseen.Kolme lasta synnyttäneenä, ja elämästäni yli kymmenen vuotta pillerihöyryissä eläneenä koen jo ”kärsineeni” kaikesta tähän asiaan liittyvästä (kuten synnytykset ja itseni hormoneilla sekottaminen) tarpeeksi, että oli miehen vuoro tehdä oma osansa. Eli häneltä laitettiin piuhat poikki. Tunti päiväkirralla ja homma oli valmis. Viikon kuluttua seksielämämme oli muuttunut paremmaksi kuin koskaan. Olen surullinen kaikkien niiden ihmisten puolesta, jotka eivät käytä tätä mahtavaa tilaisuutta hyväkseen! Jos minulla olisi ollut niin ahdasmielinen mies, ettei hän olisi toimenpiteeseen halunnut, olisin mennyt siihen itse. Kiitos valinnanvapaus ja julkinen terveydenhuolto!! Rahaakin taisi mennä alle 100e.

Vaikka kuparikierukan voi ostaa apteekista ilman lääkärinmääräystä, kierukan asetus ja poisto vaativat lääkärissä käynnin. Kierukkaa ei pääsääntöisesti suositella synnyttämättömille naisille. Sitä ei pitäisi käyttää, jos on usein vaihtuvia seksikumppaneita, koska kierukka ei suojaa sukupuolitaudeilta. Kuparikierukan sivuvaikutuksiin voi kuulua alavatsan kouristuksia, ristiselkäkipua ja runsaita kuukautisia. Joidenkin naisten partnerit ovat kokeneet kierukan lankojen aiheuttavan tuntemuksia yhdynnän aikana. Tämä on korjattavissa vastaanotolla. Kierukka voi joskus poistua huomaamatta.Suosittelen kokeilemaan ainakin hormonikierukkaa, sen kun tosiaan ekan saa ilmaiseksi niin jos ei sovi niin sitten vaan poistoon. Normaalitilanteissa se poisto on helppoa 😉 Uudet EU-standarditLasten nukkumaympäristön tuotteille on suunniteltu EU-tason turvallisuusstandardit, joista ensimmäiset ovat astuneet voimaan helmikuussa 2020

Raskauden ehkäisy Kuparikierukka

 1. Murrosikä on vaihe nuoren elämässä, joka ei etene kellon tarkasti projektikalenteria noudattaen. Fyysiset ja henkiset muutokset eivät ilmene samanikäisillä identtisessä järjestyksessä. Jollain teini-ikä lähtee käyntiin »
 2. ipillerit, yhdistelmäpillerit ja muutki on tullut vuosien saatossa kokeiltua ja kaikista tuli aina joku sivuoire. Aina aknesta limakalvojen totaaliseen kuivumiseen.
 3. Kapselin hain reseptillä apteekista ja nopea asennus lääkärin luona. Seuraavat kolme vuotta on ehkäisy kunnossa 🙂 Itse en synnytyksen jälkeen halunnut kenenkään sorkkivan alapäätäni!

Meinasin kirjoittaa kommenttini just kun olin jutun lukenut. Päätin sit vilkaista, kun vastauksia oli niin runsaasti.En ollut tietoinen tosta essuretoimenpiteestä. Siispä luin vajaat 70 kirjoitusta ennen kuin tein tän oman.Hankala gynekologia. Epäsäännöllinen kierto pitkät ja todella runsaat kivuliat kuukautiset. Kierto 26-38 pv. Vuoto kesti keskimäärin 3 vkoa, ei vuota sen viikon verran; eli ihan ylösalanen homma.Migreeni, endometrioosi, kystat, polyypit…En meinannu millään tulla raskaaksi ja sit vastaavasti pysyä sellaisena.Silti kaksi aikuista lasta luomustiVaille kakskymppisestä hormoonipillereitä. Sit gyne suositteli taukoa ja kuparikierukkaa. Sit ei muuta tehnykään ku vuotoa ja migreeni juhli.Lasten välillä kortsuilla ehkäisy. Sit ankaraa miettimistä. Lapsluku täys (oli ollu sen verran stressaavaa, että olimme onnellisia kahdesta lapsesta, katsoimme niiden riittävän meille). Loppupeleissä taas kerran kuparikierukka. Hormoonit ja migreeni ei toiminu.Oireilu kumminkin paheni ja yötäpäivää sai kulkea vaipoissa (siteet ei riittäny).Minulle ainoat ehkäisy vaihtoehdot ovat hormoni tai kuparikierukka tai minipillerit. Päädyin hormonikierukkaan pari vuotta sitten syyskuussa. Kuukautiset alkoivat heti ja jatkuivat seuraavan vuoden elokuun niin että vuodottomia päiviä oli kuukaudessa 3-8 eli käytännössä menkat vuoden putkeen tai ainakin siltä se tuntui. Jo kolmen kuukauden kohdalla minulle tuli tunne että ei sovi minulle kun vuoto oli koko ajan todella runsasta, mutta hoitajat ja lääkärit vain puhuivat h-kierukan hyvistä puolista ja taivaasta(kuukautisten mahdollinen poistuminen) joka aukenee kun keho tottuu kierukkaan. Muita oireita en vuodon lisäksi saanut, mutta vuosi oli helvetillinen vuotojen takia. Nyt olemme käyttäneet kondomia reilun vuoden. Mies ei tykkää siitä yhtään ja sen vuoksi olen pohtinut kuparikierukan laittamista mutta en ole ollut vielä valmis kokeilemaan. Meillä kolme lasta ja ehkäisy välttämätön! Itsekään en kondomeja erityisesti fanita mutta tuntuu raskaalta lähteä kokeilemaan uutta kierukkaa. Tsemppiä valintaan!Kuparikierukasta en ollutkaan kuullut / tullut ajatelleeksi tuota pointtia hedelmöittymisestä. Vähän inhaa kieltämättä, vaikkei mulla mitään asiaan liittyvää vakaumusta olekaan.Lähtökohtaisesti olen kyllä myös sitä mieltä että kondoomit vievät paljon spontaaniudesta. Ne ovat ok ja tarpeellisia satunnaissuhteiden ajassa. Pitkässä nykyisessä suhteessa en voisi kuvitellakaan että voitaisiin mennä niillä. Vähänkään kovemmassa ja erilaisemmassamenossa ovat täysin epäluotettavia ja poistavat kaiken spontaaniseksimahdollisuuden, ellei sitten piilottele niitä ympäri talon tai kanna atkuvasti mukana. Contact Tracing makes it possible to combat the spread of the COVID-19 virus

No mun oireiluni paheni kumminkin vuosien myötä ja kuopuksen ollessa n. viisivuotias olin kypsä poistattamaan kohtuni. Olimme tehneet keskenämme selväksi, että lapset riittävät. Mikäli tulevaisuudessa jotain kamalaa tapahtuisi jommalle kummalle ei mikään uusi lapsi kuitenkaan korvaisi menetettyä. Joten operaatio toteutettiin.Sen jälkeen selvisi, että kroppani oli ollut huonommassa kunnossa kuin luultiinkaan. Silloin vielä leikkaukset tehtiin isoina avo-operaatioina. Siitä kuitenkin toivuin. Jälkeenpäin harmittelin ainoastaan sitä, etten mennyt leikkaukseen aikaisemmin.Mulle asennettiin hormonikierukka n. 3kk synnytyksen jälkeen marraskuussa. Asentaminen ei sattunut ollenkaan, ihan pientä kipua tuntui mahassa samana iltana. Ajoittainen tiputteluvuoto (josta varoitettiinkin) kesti aika pitkään kierukan asentamisen jälkeen (n. 2kk), mutta nyt kun kierukka on ollut n.3kk tiputteluvuoto on loppunut ja yhdet ”menkat” tulleet (heh voiko niitä edes menkoiksi sanoa, muutaman päivän kestävää todella niukka vuotoa, pelkkä pikkuhousunsuoja riitti). Mielialaan ei ole vaikuttanut mielestäni mitenkään, toki imetän vielä ja olen muutenkin herkkä, eli itku on herkässä anyway 😉 Mutta oman 3kk:n kokemuksen pohjalta voin suositella! Kevään ensimmäiset kukat - 8 kaunista lajia ja lajiketta puutarhaan. Kevään ensimmäiset kukat tietävät, milloin talvi vaihtuu kevääksi. Lue vinkit kevään ensimmäisten kukkijoiden kasvatukseen ja..

Minkälaiset ensimmäiset kuukautiset ovat? o

You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.You should upgrade or use an alternative browser.Seksielämä on läpi vuosien ollut erittäinkin aktiivista, raskauksia ei ole tullut, ei liioin mitään ylimääräisiä tulehduksia. Kierukka on siis sopinut minulle aivan loistavasti. Vuotojen kanssa olen pärjännyt ihan normaaleilla kuukautissuojilla. Ennen kahta viimeistä kierukkaa asennettaessa molemmat gynekologit koettivat kaikin keinoin saada minut vaihtamaan hormonikierukkaan. Etenkin tämä viimeisin naisgyne oli jopa ihan surkuhupaisa vaahdotessaan hormonikierukan positiivisista puolista, eikä ottanut oikein kuuleviin korviinsakaan omia väitteitäni siitä, että nuo hormonit eivät sovi minulle, enkä niitä suostu käyttämään missään muodossa. Ihmetyttää toki kyllä, että noita hormonikierukoita tyrkytetään väki pakolla. Ainoat selitykset minulle olivat, että kaikki naisurheilijatkin käyttävät sitä, menkat loppuvat, kivut loppuvat (mitkä kivut?). Mitään haittapuolia ei kuulemma ole, vaikka esitinkin itse muutamia (esim. akne ja päänsäryt). Mutta tässä siis minun kokemukseni aiheesta.

Itse siis päädyin kuparikierukkaan. Kipuja se ei varsinaisesti lisännyt, vuoropäiviä kylläkin. Mutta niitäkään en pidä ongelmallisina kun kuukuppi on niin kätevä. Olen ollut tyytyväinen. Runsaat kuukautiset ovat riesa, josta joka kolmas nainen kärsii jossain vaiheessa elämäänsä. Mistä tietää, että omat kuukautiset ovat epätavallisen runsaat? Entä miten runsaita kuukautisia hoidetaan Kuparikierukka on sopiva menetelmä myös tupakoiville naisille ja muille naisille, joille hormonaalinen ehkäisy ei sovi. Kierukkaa voidaan käyttää myös imetyksen aikana, sillä se ei vaikuta maidoneritykseen

Piuhojakaan ei niin vain suostuta pistämään poikki, vaikka itse olisikin varma että lapsimäärä riittää. Siinäkin leikkauksessa omat riskinsä, kuten leikkauksissa aina…Juu tuota, sivuhuomautuksena tähän, että mikäli toista lasta ei halua heti putkeen niin älkää ikuna luottako tuohon ”olen juuri synnyttänyt, imetän, eikä ole vielä menkkoja” -litaniaan. Ei siis vähimmässä määrin ole tarkoitus moralisoida ketään, vaan tarjota varoittava esimerkki, sillä äitini odotti minua jo siinä vaiheessa, kun isosiskoni kastettiin tämän kaksikuukautispäivänä. Nimim. Se klassinen imetysvahinko 😀 Kuukautinen: Kuukautiset. Teppo Sillantaus. Default Title Hieman on välillä mietityttänyt juuri tuo sama asia, kuin teitä nyt. Varsinkin, kun tuntuu (voi toki olla kuvitelmaa), että kroppani erikseen ilmoittaa niistä ”tietyistä” kerroista. Suhteellisen usein ennen kuukautisia on nimittäin voimakas ripuli, itsellä samanmoista on ollut ennen vain synnyttämään lähtiessä….Mutta mistäs noista tietää varmuudella sanoa, mikä mistäkin johtuu. Komissio vahvistaa, että Suomeen ovat tänään saapuneet ensimmäiset komission rahoituksella hankitut hengityssuojaimet. Lähipäivinä komissio toimittaa 17 EU-maahan ja Isoon-Britanniaan..

Hei tosta kuukupin ja kierukan yhteiskäytöstä – siitä on ollu paljon puhetta tuolla kuukuppi-foorumilla ja kantsii käydä tsiigaamassa, jos et jo ole 🙂 Ei ilmeisesti pitäis olla mitään mahdollisuuksia, että kuukuppi saa kierukan imastua ulos, tai ainakin näin foorumilla on paljon juteltu! Omien kokemuksieni perusteella suosittelisin kuparikierukkaa jos tilanteesi on sama kuin minulla; hormoniehkäisy ei tavalla tai toiselle sovi sinulle ja olet vakituisessa parisuhteessa. Kuukautisesi ovat luonnollisesti siedettävät. Vuodot, runsaat kuukautiset, kipu... Monesti myoomat eivät aiheuta oireita, mutta noin yhdelle naiselle kolmesta myoomat aiheuttavat oireita, jotka voivat olla hankalia

Minulle hormonikierukka aiheutti masennusta, haluttomuutta ja limakalvojen kuivumista. Oli kyllä tosi tehokas ehkäisyväline. Nyt mennään kondomeilla for good.t.L. Tykkimäen saunalla otetaan ensimmäiset löylyt kesäkuun alussa - Tykkimäen huvipuisto odottaa ohjeita kävijämääristä tällä viikolla. 8. Mansikka-aholta kuului uumoiltuja uutisia: Joonas Frimodig..

Minua ahdisti ihan sama ajatus kuparikierukassa, jota olin suunnitellut samoista syistä kuin sinäkin synnytyksen jälkeen. Gynekoi kertoi, että kuparikierukan ehkäisyteho perustuu kyllä myöskin siihen, että munasolu ei pääse hedelmöittymään. Hänen mukaansa tuo sinun saamasi tieto on vanhaa. Mutta nyt minulla ei valitettavasti ole mitään faktaa antaa aiheesta. Löytyisiköhän englanniksi jos jaksaisi alkaa etsimään?Kierukka ei ole ensisijainen synnyttämättömän, tilapäissuhteissa elävän naisen ehkäisy, koska ehkäisin ei suojaa synnytinelintulehduksilta. Tulehdukset voivat nousta kohdun kautta munatorviin ja aiheuttaa siellä kiinnikkeitä ja siten lapsettomuutta.Itselleni ei sopinut hormonikierukka. On toki ihanaa ettei menkkoja tullut ja ehkäisyn sai unohtaa, mutta parin vuoden kokemuksella ikävät haittavaikutukset sai minut poistattamaan sen (en usko että sen vaikutus on vain paikallinen..). Tuli sitkeitä iho-ongelmia, mielialanlaskua ja seksihalut hävisivät lopulta kokonaan. Akne räjähti lopulta niin pahaksi, että sain pahoja arpia kehooni ennenkuin siihen määrätyt ”myrkyt” ehti vaikuttaa.

Minulla on ollut käytössä laastari, rengas, kuparikierukka, essure ja nyt hormonikierukka. Itse en olisi halunnut mitään hormonaalista ehkäisyä ja minulla oli kuparikierukka 5 vuotta käytössä, jonka jälkeen menin essuretoimenpiteeseen. Vahingokseni olin se yksi miljoonasta, jonka kroppa hylki essurespiraaleita ja toinen niistä löytyi lopulta kohdusta ja toinen kiskottiin puolipakolla irti munanjohtimesta (erittäin eroottinen toimenpide, jota muistelen lämmöllä pitkään 😛 ) Joissain tapauksissa kuukautiset voivat kuitenkin ilmetä aikaisemmin tai myöhemmin. Jos kuukautiset eivät ala ajallaan, tulee tehdä raskaustesti. Jos vuoto on tavallisesta poikkeavaa, kuten.. Tuosta kumista vielä. Itse en ole koskaan jostain syystä pitänyt sitä epävarmana.. Kertaakaan se ei ole hajonnut, luiskahtanut pois jne. Onhan siinä tietenkin mahdollisuus raskauteen, jos jotain käy, mutta niin on kaikissa muissakin ehkäisyvälineissä. Yksi sukulaiseni mm. tuli raskaaksi tuon kuparikierukan kanssa.Ensimmäiset niukat kuukautiset tulivat puoli vuotta asennuksen jälkeen. Mitään oireita ei ole ollut. Suosittelen!

Ensimmäiset kuukautiset ovat jännittävät, nyt se alkaa! Kuuminta menkkatrendeissä juuri nyt: oikeat ihmiset, joilla on kuukautiset. Mitä mieleesi tulee, kun ajattelet kuukautissuojien mainontaa Se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle. Oman kokemukseni perusteella haluan kuitenkin sanoa, että on meitäkin joille hormonikierukka sopii. Hankalia kyllä nämä pohdinnat, kun tuntuu että pitää valita se vähiten huono vaihtoehto, hyviä ei olekaan.Ah, ihanaa kun kirjoitat tästä! Ja mielenkiinnolla luen myös kommentteja. Hassua, että ehkäisystä on tullut taas niin iso ongelma meille itsenäisille, kolmekymppisille naisille jolle kaikki on tarjolla. Mutta kun se on! Voin niin samastua tilanteeseesi. Tällä hetkellä meillä on käytössä varmat päivät ja kumi. Yksi lapsi on ja toinen haaveissa ”sitten joskus, toisaalta ei haittais vaikka hetikin”. Silti jo nyt ahdistaa se, miten toimitaan sitten kun lapsiluku on täynnä. Piuhat poikki jossain vaiheessa varmaan, mutta se tuntuu niin hurjalta vielä tässä vaiheessa. Samoista syistä kuin sinä en voi edes harkita kuparikierukkaa. Keskenmenon kokeneena jotenkin ottaa vatsasta ajatuskin, että ”hukkaisin” yhtenään hedelmöittyneitä munasoluja. Lisäksi koen myös vakaumukseni vuoksi asian kyseenalaisena. Hormoneja en silti haluaisi popsia. Sivuvaikutuksia minulla ei juurikaan ollut, mutta kun lopetin, keho oli aivan sekaisin melkein vuoden. Eli ei se kovin järkevältä tunnut. Mitään hyvää ratkaisua en ole vielä keksinyt.. Onko kellään muuten kokemusta ehkäisytietokoneista? Onko ne ihan huuhaata? 🙂 http://www.lady-comp.fi/?gclid=COj23eqR8cMCFcr2cgoduxgAjQItse rupesin syömään 18 vuotiaana Meliane nimisiä pillereitä kun tapasin ensimmäisen miesystäväni. Pillerit auttoivat samalla hirvittäviin kuukautiskipuihin jotka veivät jalat alta lähes aina.Niitä söin monta vuotta kunnes lääkäri vaihtoi pillerit Cerazette minipilleteihin aurallisen migreenin vuoksi.Kuukautiset sitten hävis 3 vuotta kokonaan kunnes lopetin ehkäisyn 2012. Omaa beibeä ollaan tässä toivottu mutta vielä ei oo kuulunu mutta toivottavasti pian. Joskus syytin itseäni siitä että söin pillereitä 10 vuotta ja että niiden vuoksi en nyt raskaudu mutta se oli silloin kun ei uskonut mihinkään.Peukku täältä hormonikierukalle! Kolme vuotta sen kanssa on kohta eletty, hyvin on mennyt – menkat ihan mitättömät ja ei kuukautiskivuista tietoakaan. Myöskin kahden muksun äitinä voin suositella lämpimästi, mulle se on sopinut täydellisesti ja laitan varmaan kahden vuoden päästä uudelleenkin.

Meillä mennään kondomilla ja/tai *köh* keskeytetyllä yhdynnällä 😉 Kuten arvata saattaa, niin lapsi ei olisi katastrofi (mutta toisaalta viimeksi kun kuukautiset oli myöhässä, niin skenaario tuli käytyä mielessä läpi ja ei tosiaan ole toivottava tilanne). Sinällään kondomiehkäisy on meille tuttu juttu, kun sitä käytettiin 5v. ennen lasta varsin onnistuneesti. Hormonit ei sovi mulle, eikä meidän parisuhteelle (mun mielialat ne saa heilahtelemaan ihan älyttömästi ja parisuhteelle…no, kaksi kokeilua hormoniehkäisystä riitti, ekalla kerralla erottiin ja tokalla kerralla oli lähellä, silloin tajuttiin heivata pillerit mäkeen tarpeeksi nopeasti…niin ja meillä on siis 15 vuoden yhteinen historia ja ilman hormoneja on menty läpi tyynen ja myrskyn yhtä köyttä vetäen jo 10 vuotta). Eli sattuneesta syystä hormonit ei ole vaihtoehto (ja mun karvat saa pystyyn se jos joku terveydenhuoltohenkillö kehtaa väittää ettei hormoneilla ole sivuvaikutuksia, sen verran monta kertaa oon saanut tällaisen lausunnon kuulla). Sterilisaatio ois tietty vaihtoehto, mutta musta se pitäisi tehdä miehelle ja se ei halua (no, kun ei ole ehkä ihan 100 varmaa ettei lapsia haluta ikinä, jos nyt ei todellakaan haluta). Türkiye gazetelerinde yer alan köşe yazarlarının günlük yazılarını, okunabilirliği artırılmış biçimde bulabileceğiniz web sitesidir

Siksi suunnitelmissa on ollut ei-hormonaalinen kuparikierukka. Sen saa ainakin Helsingissä vasta jälkitarkastuksen jälkeen, joka itselläni oli lääkärin sairastumisen takia vasta tämän vuoden puolella. Jälkitarkastuksen jälkeen täytyi varata aika ehkäisyneuvolaan, jossa ensin saa ajan terkkarille keskusteluun ja sitten vasta lääkärille itse kierukan asettamiseen. Ajattelin, että kyllä hemmetti on asia tehty vaikeaksi. Että ei tässä mitään keskusteluja tarvita, vaan kierukka nopeasti paikoilleen. Suomen ensimmäiset maakuntavaalit on tarkoitus pitää vuonna 2025, kertoo Uutissuomalainen. Oikeusministeriön mukaan maakuntavaalit ollaan sijoittamassa kuntavaalien yhteyteen Seksuaali-identiteetti ja oma seksuaalisuus ovat murrosikäisen suurimpia mysteereitä. Päivät voivat mennä vaaleanpunaisessa hattarassa, kun oma luokkakaveri on vaan niin ihana. Jopa suosikki telkkarisarjan näyttelijä tai »

Hei iso kiitos jutusta, kierukka on ollut jonkun aikaa mietintälistalla. Käytin pari vuotta ehkäisyrengasta, joka toimi ensin oikein hyvin, mutta tämän vuoden puolella haluttomuus ja alakuloisuus ovat vaivanneet (vähän liiankin tehokas ehkäisy siis:D). Lisäksi epäilen niiden aiheuttaneen bakteeritulehduksen, jota vielä työstetään. Nyt käytössä vähähirmoninen pilleri ja tammikuussa kierukka jos pillerit ei sovi 🙂Mulla on ollut kuparikierukka nyt viisi vuotta ja en voisi olla tyytyväisempi valintaani! Sitä ennen söin 10 vuotta e-pillereitä ja näin jälkeenpäin ymmärrän, että en tosiaankaan ollut itseni tuona aikana. Tunnen oloni paljon “puhtaammaksi” ja iloisemmaksi nyt keinohormoonittomana. =) Ja arvostan luonnollisuutta, menkat saakin tulla kuukausittain; niinhän se on suunniteltu naiskehon toimivan. Tietokone toimii jos on säännölliset kuukautiset ja saa nukkua aamupuolella kunnolliset unet. Se kun vaatii ennen lämpöjen mittaamista 3-4 tunnin kunnollisen unijakson saadakseen luotettavan tuloksen. Tämän univaatimuksen takia ei olla nyt otettu käyttöön synnytyksen jälkeen. Ja tosiaan mittausajassa on kahden tunnin heitto molempiin suuntiin edellisestä mittausajankohdasta katsottuna. Eli jos edellisenä päivänä olet ottanut lämmöt klo 8 niin seuraavana aamuna kone antaa mitata lämmöt klo 6-10 välisenä aikana. Jos menee yli tai alle niin ei anna edes mitata.Ja tietysti se että jos on yhtään epäsäännöllinen kierto niin eihän tuohon täysin voi luottaa. Meillä se on lähinnä ollut kondomin lisäturvana kun mies oli vähän hermoheikko niiden luotettavuuden suhteen. Sopii myös niihin tilanteisiin kun lasta ei varsinaisesti toivo, mutta ei ole katastrofi jos se nyt saakin alkunsa. Teille en sitä tässä kohtaa suosittelisi vaikka se kaikista luonnollisin ehkäisykeino olisikin. Liian epävarma+pienen lapsen kanssa yöt voivat olla mitä vaan.

50 vuotta on silti todella lyhyt aika ja kaikki saavat käyttää juuri sitä ehkäisyä kun haluavat. Minulle tämä oli paras ratkaisu, turha siitä suuttua. 🙂Olen myös koko kierukan olemassaolon ajan käyttänyt kuukuppia eikä mitään ongelmaa ole ollut. Rutistan kuppia sen verran ennen poisottoa, että paine katoaa kupista. Gynekologi varoitteli myös että saattaa lähteä pois kuukupin poiston aikana, mut hyvin on pysynyt. Kuukuppi on mun mielestä muuten paras keksintö ikinä naisen elämään! 😃

Ihmettelen suuresti, miksi niin moni kokee kondominkäytön olevan niin kovin vaivalloista. ”Oikein” käytettynähän ehkäisyteho on parhaimmasta päästä eri menetelmiä vertaillessa. Lähinnähän kyse on kuitenkin asenteesta. Vaikka minulla ei lapsia olekaan, ikää ja kokemusta myös muista menetelmistä kylläkin ja ylimääräisiä hormoneja en enää kehooni halua. Myöskään hormonien ympäristö- ja vesistövaikutusten takia en niitä halua kehoni kautta sinne lisää päästää.Itse olen kokeillut varmaan kaikki kondomimerkit läpi ja eri kombot eri liukuvoiteiden kanssa tai ilman ja joka ikinen kerta kondomin kanssa seksi sattuu. Kuin hiekkapaperilla hankaisi. Lisäksi siitä häviää sellainen spontaanius vaikka se spontaanius pienen lapsen kanssa onkin jo hävinnyt mutta entä sitten kun lapsi on saatu juuri nukkumaan ja olisi hetki aikaa sohvalla. niin paitsi että ne kondomit on siellä makuuhuoneessa.Jos kondomit toimii sulla niin hyvä. Mutta usko, kaikille ei sovi jonka takia on hyvä että on muitakin vaihtoehtoja.Tuo nyt on aivan höpöhöpöä, että kierukka pitäisi ottaa pois joka kerran kun kumppania vaihtaa 😀Helsingissä saa joo ensimmäisen kierukan ilmaiseksi. Tämäkin tuli mulle uutena tietona ehkäisyneuvolassa.Itseäni lievästi ärsyttävät kierukan siimapätkät sisälläni. Yhdynnän aikana mies tuntee ne selvästi, eikä yleisestikään ajatus ylimääräisestä 24/7 alapäässä roikkuvasta muovista innosta. 🙁 Mutta jokin keino vain on valittava, ja tämä oli minulle se pienin paha.

Tässä vielä hyvä video kuparikierukasta. Kuvasin itsekkin ajatuksia asetuksen jälkeen, mutta en taas tiedä mitä olen tehnyt, koska olen hukannut videot puhelimeltani. Halusin tänään saada postauksen ulos, joten oma videoni aiheesta saa siis nyt tällä kertaa jäädä. Mutta tässä on erittäin hyvä korvike meikäläisen videolle. 😀 Älkää tosin kiinnittäkö huomiota tuohon, että kierukan voi ottaa itse pois. Kunnallisessa pois jos ei halua maksaa itseään kipeäksi yksityisellä. Tämän haastevuoren korkeudesta ensimmäiset konkreettiset merkit saatiinkin viimeviikkoisesta Q1-raportista, sillä Nokian Renkaiden liikevaihto Venäjällä laski 39 % vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Minulla aurallinen migreeni, jonka vuoksi voisin käyttää ainoastaan yhtä keltarauhashormonia sisältävää pilleriä (Cerazette), mainitsemaasi hormonikierukkaa sekä tuota kuparikierukkaa. Ennen raskauttani söin pillereitä useamman vuoden mutta raskauden jälkeen neuvolassa jotenkin annettiin ymmärtää, että hormonikierukka on one and the only -ratkaisu ja siksi sen itsellenikin asennutin. Asentaminen sattui mielettömästi ja kivut jatkuivat puoli vuotta jonka jälkeen kivut laantuivat hetkeksi mutta jatkuivat yhtäkkiä taas. Supistelu alkoi kierukan laittamisen jälkeen ja jatkui myös tuon puolisen vuotta. Tämän jälkeen päätettiin miehen kanssa, että nyt riittä kipuilu ja päätimme että se poistetaan. Kaiken poistamisyrittämisen jälkeen olin joulukuussa tähystysleikkauksessa, sillä kierukka oli asetettu niin kovalla voimalla, että se oli mennyt kohdun seinämästä läpi ja sijaitsi vatsaontelossani. Nyt käytämme ainoastaan kondomia mutta mietin kovasti mitä seuraavan lapsen jälkeen kun pillereitäkään en enää mielelläni popsisi. Miettisin siis vielä kertaalleen kierukan asentamista 🙂

Uutisia lyhyesti. Sonylta ensimmäiset integroiduilla tekoälyominaisuuksilla varustetut kamerasensorit. Juha Kokkonen Kuparikierukka ei ole ainoa hormoniton ehkäisymenetelmä naisille. Kohdunsuulle voidaan asettaa esimerkiksi silikonista valmistettu pessaari, joka estää siittiöiden pääsyn kohtuun Moikka, mäkin käyn tätä kiivasta keskustelua ehkäisyasioista itseni kanssa ja tuon jälleen sen pelkän oman kokemuksen esiin. Mullakin on takana yli kymmenen vuotta pillereitä, joista viimeisen kolmen vuoden aikana vaihdoin merkkiä suhteellisen tiuhaan. Välillä se johtui siitä, että tietyt pillerit aiheutti jäätäviä kipuja ja toiset jatkuvaa vuotoa tai useita vuotoja kuukaudessa. Olen kokeillut myös kuparikierukkaa ennen lapsia ja siitä sain myös niitä jäätäviä – jalat alta vieviä – kipukohtauksia. Ja ne ihan oikeasti vei jalat alta. Voi toki myös olla, että se oli väärin asennettu. Olen kokeillut ehkäisyrengasta, josta tuloksena jatkuva vuoto. Pessaaria en ole kokeillut, mutta se menee myöskin minusta samaan kategoriaan kondomin kanssa. Kondomiin luotan tarpeeksi, mutta se räpeltäminen on persiistä.

Kondomin ehkäisyteho ei todellakaan ole 99.9% se voi pettää vaikka ei rikki menisikään(valmistuksessa virhe)Itselleni laitettiin jokunen vuosi sitten hormonikierukka, mutta ei se kauvaa kerennyt olla kun piti poistaa. Ihmettelin järkyttäviä alavatsakipuja ja kramppeja, enkä arvannut niiden johtuvan kierukasta, mutta lopulta selvisi että lääkäri ei ollut onnistunut laittamaan sitä täysin streriilisti, joten sain kohtutulehduksen. Myöskään seksi ei ollut mukavaa, koska mies sanoi että kerukan lanka tökkii ja minua sattui koko touhu. Itselläni on sellainen fiilis että ei ikinä enään. Jatkan pillereiden syömistä vaikka ei se oikein minua miellytäkkään. Toivotaan että sinulle tulee paremmat kokemukset tästä, joillakin kun toimii ja joillain ei 🙂 Minulla on ollut keskenmenosta tähän asti elimistö hormonisysteemin osalta sekaisin. Nyt vihdoin on tullut ensimmäiset kuukautiset sitten kesäkuun alun 40 €. Lisätiedot. Käytty kuparikierukka lämmityksen vesivarajaan tarjoa Säännölliset kuukautiset tarkoittavat, että kuukautiset tulevat tasaisesti 25-32 päivän välein. Kuukautiset kestävät tavallisesti kolmesta kuuteen päivään. Kun kuukautiset ovat ohitse, uusi..

 • Pas pp 11 nega.
 • Coolstuff toimitusaika.
 • Tor sivut.
 • Kalevankankaan kunniavartio.
 • Maisa torpan häät.
 • دمای هوای استکهلم.
 • Nissi beach ayia napa.
 • Autosta varastettu omaisuus.
 • Yhteistoiminnallinen oppiminen heikkoudet.
 • Tyler the creator suomi.
 • Telekom de mail log in.
 • Bike forum kokemuksia.
 • Kekkilä kompostori kokemuksia.
 • Lumoava soturi rannekoru.
 • Luukki mtb.
 • Massanlisääjät.
 • Ihmepoika a koululaisooppera.
 • Vuosisadan rakkaustarina chords.
 • Sisustusideat pieneen asuntoon.
 • Pravda vodka.
 • Commerzbank salzgitter immobilien.
 • Jännitysvoima laskeminen.
 • The black stallion.
 • Arnold sports festival europe 2017.
 • Mikrofoni tokmanni.
 • Bliz rapid.
 • Hybridipyörä naisten.
 • Real madrid pyyhe.
 • Lento ale.
 • Playa del ingles carnival 2017.
 • Bingen stadtplan.
 • Kolmatta linjaa alkuperäinen.
 • Neulottu myssy naiselle.
 • Myydään käytetty jopo.
 • Tunnistatko vanhoja esineitä.
 • Evelina kylmii väreitä youtube.
 • Numeron esto sonera.
 • Kappahl stella.
 • Majoneesin säilyvyys huoneenlämmössä.
 • Juntusranta talvisota.
 • Valinnaisia.